Ak Parti grubundan Kültür Sineması’nın yerine Kent Meydanı teklifi

3 Şubat 2015 18:38

Kültür Sineması’nın 10 yıllık kiralanmasına dair görüşmelerde AK Parti Grubu buranın kiralanmasını değil yıkılmasını istedi. Başkan Günaydın teklife sıcak baktı. Tüm meclis altı otopark üstü kent meydanı olması konusunda fikir birliğine vardı. İlgili komisyon çalışmalara başlıyor.

Belediye Meclisi Şubat ayı ilk birleşimi dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde belediye mülklerinin kiralanması  da vardı. Belediye Kültür Sineması’nın 10 yıllık kiralanmasının görüşüldüğü sırada AK Parti grubu adına Kadir Özkan söz alarak yeni bir tekliflerinin bulunduğunu söyledi.

‘’KÜLTÜR SİNEMASININ YIKILMASI TARAFTARIYIZ’’

Belediye Kültür Sineması’nın yıkılması taraftarı olduklarını bildiren Özkan, ‘’Siz ki şehre meydanlar yapmak istediğinizi her platformda söylüyorsunuz. Burası sadece kongrelerde ve kermeslerde kullanılan bir yer haline geldi. Kendi işlevselliğini kaybetmiş durumda. Yıkım kararı konusunda siz de destek verirseniz burada güzel bir meydan oluşur. Bunun da gündeme alınmasını istiyoruz. Altına yine otopark yapılır üstüne aktivite alanı yapılır. 10 yıllık kiraya verirsek bunları yapamayız. Bildiğim kadarıyla buranın projesini siz yaptınız. Siz yaptığınız için buradaki insanları siz ikna edersiniz. Burası çok güzel meydan olur’’ dedi.

‘’MALİ YÜKE GÖRE HAREKET EDEBİLİRİZ’’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bu konuyu dikkate alabileceklerini belirterek, ‘’Ancak doğusunda mülkiyet var. Daha önce buranın sahiplerine eski hükümet binasının arkası yıkıldığı için buradan yer vermişler. Şimdi buraların da çok ciddi ücretleri var. Bunları ödeyebilir miyiz ödeyemez miyiz? Ama dediğiniz gibi buraya 7 katlı yer altı otoparkı yapılabilir. Zaten yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz.

‘’ZATEN BÜYÜK BİR SOSYAL TESİS PROJEMİZ VARDI’’

Zaten bizim büyük bir sosyal tesis konferans salonları yapma gibi bir düşüncemiz vardı. Hatta çalışmalarımız devam ediyor. Böyle yaparsak kültür sinemasına da ihtiyaç kalmayabilir. Tabi böyle bir yeri de bulmak mümkün değil. Hatta ITKM bittiğinde bize otopark da ihtiyaç olacak. Burayı otopark olarak değerlendirmek çok mantıklı. Bizim şehir merkezinde çok büyük otoparklar yapmamız lazım. Ama hemen yıkarız yıkamayız yerine komisyonun incelemesi daha doğru olur. Yani civarda kaç tane dükkân var ne kadar eder komisyon bir tahmin fiyatları çıkarır. Ondan sonra nasıl bir mali yük ortaya çıkıyor ona da baktıktan sonra kararımızı veririz. Ben çalışma yapılması taraftarıyım.

Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyon konuyla ilgili detaylı çalışmasını yaptıktan sonra kültür sinemasının akıbeti belli olacak’’ diye konuştu.

‘’TAKASLA ÇÖZEBİLİRİZ’’

Son olarak AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ören ise sorunun takas yöntemiyle çözebileceği önerisinde bulundu. 

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...