Vali Coş’un annesinden ağaç tepkisi

4 Şubat 2015 17:44

Eğirdir Belediyesi ekipleri imar tadilatı uygulanacak olan Yeni Mahalle’deki 40 yıllık ağaçları yerinden sökerek farklı bir alana taşımak için çalışma başlattı. Mahalle sakinlerinden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş, olay yerine gelerek ağaçların sökülmesine engel olmak istedi.

Eğirdir Belediyesi ekipleri dün sabah saatlerinde Yeni Mahalle’ye gelerek 40 yıllık 10 kadar ağacı sökmek için çalışma başlattı. Ağaçların mahallede uygulanacak olan 8 katlı imar tadilat planı için söküldüğü ileri sürüldü. Yerinden sökülen ağaçlar başka bir yere taşınırken Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri alana gelerek inceleme başlattı.

Bu arada mahalle sakinlerinden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş, olay yerine gelerek belediye ekiplerine engel olmak istedi. Coş, “10 ağaç söküldüğünde Türkiye’yi ayağa kaldıran insanlar buradaki katliamı görmüyorlar mı? Ben Mahallemin çevre kirliliğini önlemek için mücadele veriyorum. Konu mahkemelik. Mahkeme sonuçlanmadan ağaçlar sökülemez. Hak etsin istediğini yapsın. Bu ağaçları sökenler suçludur. Yapılacak imar tadilatına karşıyız. Bu mahalle 55 yıl önce kuruldu. Aynı nizam ve ortam duruyor. 40 yıl önce bu ağaçlar dikildi. Kendi şahsi ve adamlarına peşkeş çekmek için ağaçları söktürüyor. 8 katlı imar planı buraya olmaz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ağaçların sökülmesiyle ilgili iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...