“Ispartalı bize kucak açtı seneye 2000 kişi istihdam etmeyi düşünüyoruz”

4 Şubat 2015 17:45

Çağrı Merkezi yatırımını ilimize getiren Erkan Yalçın, Isparta’dan çok memnun kaldıklarını seneye istihdamı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini duyurdu. Milletvekili Bilgiç de OSB’de bile 2100 kişinin çalıştığına dikkat çekerek “Birkaç yıl içinde istihdam 3 bine çıkabilir. Düşünün aynı çatı altında 3 bin kişinin çalışmasını konuşuyoruz” dedi.

32 Net Bilgi Teknolojileri şirketiyle Çağrı Merkezi yatırımını Isparta’ya getiren firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yalçın, şu ana kadar Isparta’da gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını açıkladı. Uzun bir araştırmadan sonra yatırımı Isparta’ya yapmaya karar verdiklerini belirten Yalçın, Türkiye’de yeni istihdam ortamları oluşturulmasına rağmen Isparta’nın kendilerine kucak açtığını ve Vali Vahdettin Özkan’la birlikte siyasilerin kendilerini yalnız bırakmadığını ifade etti. Bu süreçte kendilerine her alanda destek olunduğunu dile getiren Yalçın, “Çok mutluyum. Isparta bizi yalnız bırakmadı. Müracaat ve mülakatlarda desteğini esirgemediler. Yapılan mülakatlarda Türkiye’de en üst düzeyde buradan çıkabildik. 50 üzerinden 44 ortalama ile başarılı olduk. Hedefimizi katlayarak 1 yıl içinde 1000 çalışanı bulmak istiyoruz. Önümüzdeki sene bu sayıyı ikiye katlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

“ŞU ANDA 120 KİŞİ EĞİTİM GÖRÜYOR”

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de şu anda Çağrı Merkezi’ne müşteri bulmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. İlk etapta 250 koltuk olarak planlanan çağrı merkezi’nin AVEA’nın gelmesiyle birlikte 320 koltuk olarak revize edildiğini duyuran Bilgiç, “Şuan 120 kişi eğitim görüyor. İkinci ve üçüncü etapta 100’er kişi daha gelecek. Mülakatlara 3 bin 45 kişi başvurdu. Bu süreçte herhangi bir torpil olmadı. Hizmet kalitesini yakalarsak ilerde 3 bin kişilik çağrı merkezine dönüşürüz.

“KALİTELİ HİZMETİ YAKALAYAMAZSAK 3 GÜN SONRA KAPANABİLİR”

Ama kaliteli hizmeti yakalayamazsak 3 gün sonra kapatmak zorunda kalırız. Çocuk ölü doğar. Zor bir iş ama müthiş bir iş. Hedef onlardan gayret bizden. Müşterilerimizi bilmemiz gerekiyor. Bu işin özü insan. Isparta’nın gençleri müthiş bir gelecek vaat ediyor. 1000 hedefini birkaç yıl sonra 2-3 bin olarak görebiliriz. Düşünün koca OSB’de 2100 kişi çalışıyor. Biz tek çatı altında 2 bin kişilik istihdamı konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 1218 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...