İlk ihale Ekim 2015

4 Şubat 2015 17:46

Ispartalının en çok merak ettiği Dereboğazı Yolu’nda somut adımlar atılmaya başlanıyor. 2 ihale ile duble hale getirilecek olan yolda ilk ihale Ekim 2015’de gerçekleştirilecek. Ayrıca mevcut yolun servis yolu olarak kullanılması ve yeni bir yol açılması fikri var.

Her hafta ölümlü kazaların meydana geldiği ve Isparta ile Antalya arasındaki lojistiği sağlayan Dereboğazı Yolu’nda somut adımlar atılmaya başlanıyor. Her seçim döneminde söz verilen ancak uzun yıllardır bir türlü duble hale getirilemeyen Dereboğazı Yolu için 2015 yılı içinde ihaleye çıkılmaya hazırlanıyor. Ortalama 80 km’lik kısım için tek bir ihaleye çıkılmayacağını 40’ar km’lik iki ihalenin gerçekleştirileceğini belirten Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ilk ihalenin ekim ayında yapılacağını duyurdu.

“YOLUN TAMAMEN DEĞİŞTİRİLMESİ FİKRİ VAR”

Dereboğazı Yolu’nda önemli değişikliklere imza atılacağını ifade eden Bilgiç, şunları söyledi; “Dereboğazı ve Dostluk Yolu’nda proje çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında Dostluk Yolu’nun ihalesi yapılacak. Belki o zamandan da önce yapılabilir. Genel Müdürlükte Ispartalı bir hemşerimiz var. Süreci onunla birlikte götürüyoruz. Ekim ayı gibi Dereboğazı Yolunun ihalesine çıkılmış olur. 80 km ihalesine bütün olarak çıkılmıyor. 40’ar km’lik kısımlar halinde 2 tane ihaleye çıkılacak. 2 etabın da ihalesine hemen hemen beraber çıkılır. Hangi proje önce biterse önce o çıkar sonra diğeri arkadan gelir. İki elden yapılmaya başlanacak. 3 tünel ve viyadük var. Mevcut yolu gezi yolu olarak muhafaza edip tamamen farklı bir yerden bu yolun geçmesi planı var.

“BİR GERÇEK VAR DEREBOĞAZI YOLUNDA SONA GELDİK”

Programa aldırma noktasında herhangi bir sıkıntı yok. Dereboğazı yolunda son tır kazasında Isparta’daki gazetelerin manşetlerini Genel Müdürün önüne koydum. Kendisi de bu yolu yapacaklarını söylediler. Bir gerçek var biz Dereboğazı’nda sona geldik.”

 

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...