Başkan Günaydın Andık Deresi üzerine baraj kuracak

4 Şubat 2015 17:46

Belediye Başkanı Günaydın, Ispartalının sağlıklı ve masrafsız su içmesi için Andık Deresi üzerine baraj yapmayı planladığını bildirdi. Bu konuda DSİ’den yardım isteyeceklerini belirten Günaydın, “Eğirdir Gölü’nden en fazla 1 yıl daha su kullanabiliriz” dedi.

Son dönemde Eğirdir Gölü suyunun kullanılamayacağı yönünde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şu anda Isparta’nın bir kısım içme suyunu karşılayan Eğirdir Gölü’nden en fazla 1 yıl daha faydalanılabileceğini sonrasının insan sağlığı için büyük tehlike oluşturduğunu belirten Günaydın, Andık Deresi üzerine baraj kurmayı planladığını duyurdu.

“İÇME SUYU İHTİYACINI DARIDERESİ 1,

DARIDERESİ 2 VE YENİ BARAJLA KARŞILAYACAĞIZ”

Darıderesi 1 ile içme suyunda büyük bir rahatlık sağlandığını yeni yapılacak 2 yatırımla suyun kalitesinin zirve yapacağını bildiren Günaydın şunları söyledi; “Darıderesi 2 ihalesinin Nisan ayında yapılacağını öğrendik. Keşke Darıderesi 3’ün ihalesiyle birlikte ikisini de yapsalar. Andık Deresi’ne baraj yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız araştırmada bu dere barajı dolduruyor. Darıderesi 2 ile birlikte iyice rahatlayacağız. Bu konuda DSİ’den yardım isteyeceğiz. Eğirdir Gölü’nden en fazla 1 yıl daha su kullanabiliriz. Bilindiği üzere Eğirdir Gölü’nün suyu tehlikeli bir hal aldı. 1 seneden sonra oradan su kullanmamamız gerekiyor. Çarelerimiz var. Neden Eğirdir Gölü’nden su alayım ki ben? Sıfır masrafla su kullanacak Ispartalı. Hem sağlıklı olacak hem de masrafsız olacak. Kendi cazibesiyle gelecek. Bu Isparta için büyük bir reformdur. Şimdi bunun mücadelesini veriyoruz.” 

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...