‘’Biz bitmeden Bank Asya bitmez’’

5 Şubat 2015 15:46

BDDK kararıyla TMSF’nin Bank Asya’nın yüzde 63’üne el koyarak yeni yönetim atamasının ardından Isparta Şubesi’nin önünde hareketli dakikalar yaşandı. Banka önünde toplanan müşteriler ‘Seninleyiz Bank Asya, paramızı değil, gönlümüzü koyduk. Çekmeye değil yatırmaya geldik’ yazılı pankartlar açtı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi. Önceki gün akşam saatlerinde yaşanan bu gelişmenin ardından dün sabah saatlerinde bir grup vatandaş Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan şube önünde toplanarak, bankaya destek eyleminde bulundu. Bank Asya’ya destek vermek için gelen grup ‘Seninleyiz Bank Asya, paramızı değil, gönlümüzü koyduk. Biz bitmeden Bank Asya bitmez. Çekmeye değil yatırmaya geldik’ yazılı pankart açtılar. Bu sırada içeride bankacılık işlemleri devam ederken, banka ATM’sinden de müşteriler işlemlerini yapabildi.

HAKSIZLIĞA KARŞI DESTEK VERİYORUZ

Bank Asya’ya destek vermek için burada olduğunu belirten Mustafa Mantaş isimli vatandaş, “Bankamıza sahip çıkmak için buradayız. Biz bankamızı seviyoruz destek veriyoruz. Bankamızın bir yamukluk yaptığını görmedim, duymadım. Bankamıza güveniyoruz. Bankamızın da yanındayız. Şu anda vatandaşların biri geliyor biri gidiyor. Para yatırmak için kuyruğa giriyor. Korkulacak bir durum endişemiz yok. Herkes çok sakin. Bu bir eylem değil zaten gönüllü destek. Haksızlığa karşı destek veriyoruz”  şeklinde konuştu. .

100 BİN LİRAYA KADAR SİGORTALI

Öte yandan banka yetkililerinden verilen bilgiye göre Bank Asya’da 100 bin TL’ye kadar olan paraların sigorta kapsamında bulunduğu bildirildi.

 

Bu haber 805 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...