‘’CHP’nin bayrağını daha yukarılara taşımak için çalışacağız’’

5 Şubat 2015 15:47

CHP’nin yeni İl Başkanı Senayi Demirkol, ön seçimi kendisinin de örgütünün istediğini bildirdi. Tepeden inme bir insanın CHP’yi böleceğine işaret eden Demirkol, ‘’Üyelerimizin temayülü Isparta’nın bir ikinci valiyi daha kaldırmayacağı yönünde. Ali Haydar Bey çok dürüst, temiz bir insan ama Isparta’yı biraz ihmal etti’’ dedi.

CHP’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Senayi Demirkol, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Pazar akşam itibariyle görevi devraldığını belirten Demirkol, ‘’29 Ocak Perşembe günü görev bize bildirildi. Biz de kabul ettik. Bu bir görev değişimidir. CHP’nin bayrağını daha yukarılara taşımak için çalışacağız’’ dedi.

‘’ESKİ İL YÖNETİMİNDEN 2 KİŞİ BİZİMLE DEVAM EDİYOR’’

Tartışmalı geçen süreci anlatan Demirkol, ‘’İl Başkanımız Vedat Şenol istifa ettikten sonra genel merkez illere bir genelge gönderdi. Bu genelgede milletvekilliği için istifa eden il başkanlığı yerine kesinlikle atama yapılmayacak, boş bırakılacak denildi. Bunlar tabi tüzük gereği Metin Çelebi’yi seçtiler. Genel merkez de onaylamadı. 1 aylık süreçte genel merkezden birkaç kez arandım. Önce pek hevesli değildim. Ama genel merkezin bir aylık araştırma sonucunda ismimin öne çıktığını fark ettim. Bende karar kılınmış. Ali Haydar Bey Isparta’nın milletvekilidir, kendisinin de görüşlerinin alındığını biliyorum. Genel Merkezimiz böyle bir karar vermiştir. Buna saygı duymak lazım. Ben hiçbir zaman kin ve nefret peşinde değilim. Hiç kimseye karşı art niyetim yok. Eski yönetici arkadaşların hepsini davet ettim. Eski il yönetiminden 2 kişi bizimle devam etmek istediler. Onları listeme aldım. Merkez İlçeden 5 kişi devam etmek istedi, onları da aldık’’ diye konuştu.

‘’MERKEZ İLÇE’YE TALİMDAR ÜZÜMCÜ GETİRİLDİ’’

Öte yandan bu süreçte sadece Merkez İlçe Yönetiminin istifa ettiğini belirten Demirkol, şöyle devam etti; ‘’Merkez İlçeye atama yaptık. 2,5 yıldır Merkez İlçe Başkanlığının sekreterliğini yapan Talimdar Üzümcü beyi Merkez İlçe Başkanı atadık.

‘’ÖN SEÇİMİ BEN DE ÖRGÜTÜM DE İSTİYOR’’

2011 yılından seçim tecrübem var. Ali Haydar Bey ile beraber çalıştım. İlk önceliğimiz parti içindeki ön seçim olayını belirginleştirmek. Bunun için hafta içinde il genel meclis üyelerimi, il başkanlarımı, belediye başkanlarımı, aday adaylarımı bir araya toplayarak genel merkezimize niyetimizi tekrar bildirmek istiyorum. Önseçimi istiyorum. Üyemizin temayülü bir ikinci valiyi daha kaldırmayacağız yönünde. Böyle bir tepeden gelen bir insan örgütümüzü bölecektir. En azından ilk dördün örgütümüzün istediği insanlardan seçilmesini istiyoruz.

‘’ALİ HAYDAR BEY ISPARTA’YI BİRAZ İHMAL ETTİ’’

Ali Haydar Bey çok dürüst, temiz, kibar bir beyefendi. Ben Isparta’ya yeteri kadar gelip gittiğini tahmin ediyorum ama önceki il başkanı ile aralarında bir sorun oldu. Bilmiyorum kişisel husumet midir ama bu nedenle Isparta’yı biraz ihmal etti. Mecliste çok güzel performans sergileyen bir milletvekilimiz.

‘’GENEL MERKEZE TAVIR ALINCA SEÇİM Mİ KAZANILIYOR?’’

Geçen günkü basın toplantısında bizim yerimize milletvekili görevi alınmalıydı dediler. Milletvekili milli iradedir. Milli iradeyi kim görevden alacak. Bunlar bilinçsizce konuşulan ve partimizi yıpratan şeyler. Genel merkeze rağmen siyaset yapılmaz. Genel Merkeze tavır aldık diyorlar. Genel merkeze tavır alınca seçim mi kazanılıyor?

‘’MİLLETVEKİLİ İLE İL BAŞKANI KAVGASI PARTİDEN BAŞKA KİMSEYE ZARAR VERMEZ’’

Milletvekilliği kavgası gibi geldi bana. Birbirlerini kesmek olabilir. Çünkü partimizle hiçbir alakası olmayan kavgalar. Bir milletvekili ile il başkanının kavgası partiye zarar veriyor. Ceviz kabuğunu dolduracak da bir mesele söylemiyorlar. O gelip gitmiyor diyor. Diğeri geliyorum gidiyorum başka listeler çıkarıyor diyor. Ben anlamıyorum.’’

Bu haber 964 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...