“Bizim kongremiz birilerinin zorla getirildiği bir kongre olmayacak”

6 Şubat 2015 16:08

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İl Kongresinin 22 Şubat’tan 21 Şubat’a çekildiğini belirtti. Kongreye kamu görevlilerinin davet edilmediği, tamamen siyasi partiler kanununa göre yapılacağını belirten Yalçın, “Bizim kongremiz birilerinin zorla, mecbur bırakılarak getirildiği kongreler gibi yani AK Parti kongresi gibi olmayacak” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) aylık ilçe başkanları toplantısı önceki gün parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya İl Genel Meclis üyeleri de katıldı. Bu ay gerçekleştirilen toplantıda aday adayları üzerine konuşacaklarını belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bilindiği üzere kamuda çalışanların aday adayı olabilmesi için son gün 10 Şubat. Bu konu ana gündem maddemiz. Ayrıca kongreler sonrası ortaya çıkan tabloyu da masaya yatıracağız” dedi.

“13 İLÇENİN 10’UNDA BAŞKAN DEĞİŞTİ”

Öte yandan 20 Aralık’ta başlayan ilçe kongreleri sonrası 13 ilçede 10 ilçe başkanının değiştiğini belirten Yalçın, “İlçe başkanlarımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve bugüne kadar aday adayı olacağını belirten arkadaşlarımızla süreci değerlendireceğiz.

“İL KONGRESİ 21 ŞUBAT’TA”

Bu arada İl Kongremizi 21 Şubat tarihinde yapacağız. 21 Mart’ta da Nevruz günü büyük kurultayımızı tamamlayarak MHP olarak 7 Haziran’daki seçimler için iyi bir başlangıç yapacağız. İl kongremiz Aysan Düğün Salonu’nda olacak. Bizim kongremiz birilerinin zorlanarak, mecbur bırakılarak getirildiği kongreler gibi, AK Parti kongresi gibi olmayacak.  MHP’nin kongresi partimize yakışır şekilde, kamu görevlilerinin davet edilmediği, tamamen siyasi partiler kanununda mevzuat neye hükmediyorsa ona göre kongre olacak. Kongreye katılmalarında engel olmayanları davet edeceğiz. Hiçbir kamu görevlisi edilmeyecek. Bu MHP’nin ilke kararıdır. Bugüne kadar bu kararımızdan dönmedik. Misafir olarak davet edilenlerin dışında salonda sadece üyelerimiz bulunacak. Bu da sayın genel başkanımızın bir talimatıdır” diye konuştu.

“ADAY ADAYLARINI 10 ŞUBAT’TAN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ”

Diğer taraftan genel seçimlerde aday adaylığı başvurularının Genel Merkezlerine yapılacağını duyuran Yalçın, “Bizde aday adayı olmak bile Genel Başkanımız için önemli bir şey. Bugün Türkiye siyasetinde önemli isimler var. Hükümette görev yapan isimler. 1999’da MHP’de başvuruları bile uygun görülmemiştir. Bu bizim geçmişimizden gelen birikimlerimizin sonucunda ortaya koyduğumuz bir değerlendirmedir. Biz parti içi demokrasiyi sonuna kadar çalıştıracağız. Bizim içimize gelerek bir takım manevralarla partimizi karıştırmak isteyenlere de kapımız kapalıdır. Ama bugüne kadar telefonla arayarak veya bizi ziyaret ederek süreç başlayınca aday adayı olacağını belirten isimler oldu. Bunların içinde kamu görevlileri de var. 10 Şubat’tan sonra bunu açıklayacağız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...