“ITKM açılacak diye dükkân açtık siftahsız gün kapatıyoruz”

6 Şubat 2015 16:09

Hemen hemen her gün manşetlere konu olan ancak bir türlü bitirilemeyen ITKM, esnafın belini büktü. BBP İl Başkanı Taşören, “Belediye Başkanına sorsak müteahhidi suçluyor, müteahhide sorulsa Başkanı suçluyor. Peki, kim kaybediyor; Isparta!” dedi.

Acil çözüme kavuşturulması gereken sorunların başında yer alan Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) esnafın iflas eşiğine getirdi. Yıllardır ITKM çevresinde rızkının peşinde koşan esnaflar kazan kaldırmaya hazırlanıyor. Bu esnaflardan biri de Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Şener Taşören. 

“ITKM MAĞDURLARINDAN BİRİYİM”

ITKM’nin yıllardır tamamlanamaması nedeniyle esnafın ciddi anlamda mağdur olduğunu ve bu caddenin ölü noktalardan biri halin geldiğine savunan Taşören, müteahhit firmanın Ispartalının tapularını kullanarak bankadan kredi çektiğini ve başka bir İl’e yatırım yaptığını ileri sürdü. Firma bunu yaparken kimsenin mani olmadığını ve zararını Ispartalıların çektiğini bildiren Taşören, “Bu Isparta’ya haksızlık değil mi? Neden göz ardı edildi, neden mani olunmadı? Belediye Başkanına sorsak müteahhidi suçluyor. Burası artık seçim malzemesi yapılmamalı. Bu Isparta’nın yarası. AK Parti, MHP, CHP, BBP ve diğerleri bir araya gelip bir çözüme kavuşturması lazım” dedi.

“ITKM BİR PARTİNİN DEĞİL ISPARTA’NIN SORUNU”

Çevre illere bakıldığında Isparta’nın 20 kat ilerisinde olduklarını ifade eden Taşören, “Bunun devlet ve milletvekilleri tarafından görülmesi gerekiyor. ITKM Isparta’nın sorunu bir partinin sorunu değil. Çevresindeki esnaf kan ağlıyor. Ben de orada esnafım ve kan ağlıyorum, kapatacak durumdayım. Bir an önce çözüm bulunmalı” diye konuştu.

“OTEL ISPARTA’NIN KİRAYA VERİLMESİ YANLIŞ”

Öte yandan Isparta’yı tarif edecek bir şehir meydanı olmadığına da dikkat çeken Taşören, “Şehrin göbeğine otopark yapılıyor belediye önüne. Otoparka giriş çıkışlar olacak. Zaten daracık cadde. Orada trafiği nasıl sağlayacaksınız? Oteli kiraya verdiniz. Orada kalabalığı, trafiği nasıl sağlayacaksınız? Otelin kiraya verilmesi yanlış bir seçim. Bunu belediye kendisi yapabilirdi. Orada büyük bir mağaza açılacak, etraftaki esnaflar ne olacak? Isparta’nın can damarı esnaftır. Bunları düşünmek lazım” şeklinde konuştu.

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...