“Isparta sanayisi ihtisaslaşıyor”

6 Şubat 2015 16:10

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni gelen yatırımlarla birlikte Süleyman Demirel OSB’de yer kalmadığını bildirdi. Başdeğirmen 6 süt fabrikası ve 6 meyve suyu fabrikası ile Isparta sanayisinin ihtisaslaşmaya başladığını duyurdu.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilimize 6. süt fabrikasıyla birlikte 6. meyve suyu fabrikasının kazandırıldığını müjdeledi. Son 2 yıldır Antalya’dan Isparta’ya yatırımlar gelmeye başladığını ve gelenlerin de büyük alanlar kaptığını ifade eden Başdeğirmen, son yatırımda 33 bin m2’lik bir yerin süt fabrikası için satın alındığını belirtti. Bu yatırımla birlikte OSB’de dördüncü süt fabrikasının kurulduğunu ve il genelinde toplam 6 fabrikayla süt bölgesi olduğumuzu ifade eden Başdeğirmen, “Isparta sanayisi ihtisaslaşıyor” dedi.

“ISPARTA BİRÇOK YERDE OLMAYAN TESİSLERE SAHİP”

Öte yandan 500 milyon TL ihracat seviyesine ulaşılmasının meyve sanayisine bağlı olduğunu dile getiren Başdeğirmen, “Ayrıca 5-6 meyve suyu fabrikamız oldu. Isparta birçok yerde olmayan tesislere sahip. Örneğin bir dünya markası Isparta’dan 165 bin m2 yer aldı. İnşaata başlıyor. OSB’de 2 tane meyve suyu fabrikası oluyor. Meyveyi en son noktasına kadar değerlendiriyoruz. Biz bugün 31 bin ton kiraz üretiyoruz. 18 bin ton kayısı üretiyoruz. Şeftali, vişne çok üretilen ürünler. Bunlar için fabrika lazım. OSB’de yer kalmadı” diye konuştu.

“MİLYON M2”LERLE HESAPLANACAK ARAZİLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Diğer taraftan sanayi yatırımları için 220 hektar alanda yeni çalışmaya başlandığını kaydeden Başdeğirmen, “Bakanlığa son müracaatlar yapıldı. Kamulaştırma için para da lazım değil bu para hazır. Sadece izne bakıyoruz. 220 hektarın 100 hektarı talepli. 24 tane talep var. Biz 220, Burdur’da 80 hektar kuruyoruz. Ortaya ne gerek var ortak OSB diye düşünebilirsiniz. Bölge cazip olmaya başladı. Biz bir tane daha büyüdükten sonra nereye gideceğiz. Burdur Mermer İhtisas’ta Isparta’ya girdi. Artık kocaman daha büyük milyon metrelerce hesaplanacak arazilere ihtiyacımız var. Bugün 4 bin m3’lük arıtma tesisimiz var. Burdur bir tane daha kurmak zorunda. Her yerde yeni arıtmalara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...