“Yollar kan gölüne dönmesin”

23 Ekim 2012 19:58

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Kurban Bayramı tatilinin bu yıl 6 gün olması nedeniyle araç trafiğinin yoğunlaşacağını hatırlatarak, “Araç kullanırken dikkat edin. Yola yorgun ve uykusuz çıkmayın” diyerek tatilcileri uyardı.

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, yarın başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi yakınlarını ziyaret edecek olan veya tatile çıkacak vatandaşları uyardı.

MICIRLI YOLLARA DİKKAT

2011 yılında gerçekleştirilen 4 günlük bayram tatili boyunca ülkemizde ve Isparta’mızda çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiğini hatırlatan Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Bunda da en büyük sebep hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardır. Duble yol inşaatları nedeniyle mıcırlı yol yapımı oldukça fazla. Onun için bayramda yakınlarını ziyarete gidecek olan veya tatile çıkacak olan tüm vatandaşlarımız yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat edip yeni mıcır kazalarına sebebiyet vermesinler.  

 “YOL KENARLARINDA DİNLENİN”

Bilindiği gibi ülkemizde taşımacılığın yüzde 95’i karayolu ile yapılıyor. Tüten her bacada ve kurulan her yeni yuvada taşıdığımız malzemeler var. Her nedense sürekli şoför esnafı suçlanır. Yetersiz altyapıya bakmak hiç kimsenin aklına gelmez. Bu nedenle, araç kullanırken çok dikkatli olun. Yorgun ve uykusuz araç kullanmayın. Yol güzergahları üzerindeki Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuza ait dinlenme tesislerinde dinlenin ve yorgunluğunuzu atarak yola devam edin.

“EN İYİ SÜRÜCÜ HIZ YAPAN DEĞİL,

KAZA YAPMAYAN SÜRÜCÜDÜR”

Son 5 Kurban Bayramında bir hayli uzun tatil yapıldı ve bu tatillerde yüzlerce trafik kazası meydana geldi ve kazalarda onlarca kişi yaralandı ve hayatını kaybetti. Bu sayıyı mutlaka azaltmalıyız. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. Takdir Allah’tan ama tedbir ve dikkat sizlerden gelecektir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve araç  kullanırken alkol almaz. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Yolunuz, zihniniz ve gözleriniz açık, mübarek bayramınız kutlu ve mutlu olsun” dedi. 

Bu haber 790 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...