3. talep olduğu için kabul edilmedi!

7 Şubat 2015 12:26

İl Özel İdare’nin Çünür’deki alanına yurt yapılması teklifine vize çıkmadı. Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Gülboy, ‘’Önceki Meclis döneminde de yurt yapımı için karar alınmış. Fakat toplamda 207 bin m2 alana çivi dahi çakılmamış. Bu 3. talep’’ dedi.

İl Özel İdare’nin mülkiyetlerinde bulunan ve Çünür’de hali hazırda ticari ve turizm tesis alanı olarak yer alan alanın Isparta’ya okumak üzere gelen öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması için parsellerinin yüksek öğrenin yurdu yapılmak üzere sosyal tesis (yurt) alanına alınması ve emsal 2 hmax serbest olarak plana işlenmesi teklifi Belediye Meclisinde oy çoğunluğuyla reddedildi.

‘’3 YIL ÖNCESİ 207 BİN M2’LİK İNŞAAT ALANI

VERİLMİŞ AMA ÇİVİ ÇAKILMAMIŞ’’

İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, komisyonca yapılan incelemeler sonucunda 9 Mayıs 2014 tarih ve 94 sayılı Belediye Meclis kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Isparta Murat Hüdavendigar Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nün SDÜ Doğu Yerleşkesi içerisinde 68.427 m2’lik alanın sosyal tesis (yurt) alanı olarak ayrıldığından teklifin uygun bulunmadığını açıkladı. Ayrıca konuyla ilgili bazı açıklamalar yapmak istediğini belirten Gülboy, ‘’Yurtla alakalı olarak bizden önceki Meclis döneminde alınan bir karar var; Bu da yurt yapılmak için alınmış. Karar tarihi 5 Nisan 2013. Burada da meclis kararıyla 38 bin m2’lik alanda yurt yapılması için imkân sağlanmış. 9 Mayıs 2014’teki kararı da birleştirdiğinizde toplamda 207 bin m2’lik yapı inşaat alanı olan bir yer söz konusu. Ama ilk meclis kararından itibaren 2 yıl ve öncekinden de 1 yıla yakın geçmesine rağmen herhangi bir başlama olmamasından dolayı üçüncü talep bu yüzden kabul edilmedi’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 833 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...