BORÇLANMA KARARI GERGİNLİK YARATTI

7 Şubat 2015 12:28

MHP Kanadı: ‘’Borçlanmaya karşı olmak demek otoparka karşı olmak demektir’’

AK Parti Kanadı: ‘’Sorun Hasan Balaman’sa mahkemeye verin biz de altına imza atalım’’

 

Geçtiğimiz ay alınan otopark yapımı için 7 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin İller Bankası kararının cari yılında olması gerektiği için yeniden alınacak olması Şubat ayı son oturumunu fena karıştırdı. AK Partili Özkan, borçlanmaya karşı olduklarını belirterek ilginç bir öneri sundu: ‘’ Sorun Hasan Balamansa kendisini mahkemeye verin biz de imza atalım. 6 senedir görevdesiniz neden mahkemeye vermiyorsunuz?’’

 

Belediye Meclisi Şubat ayı son oturumundan beklenmedik bir gerilim yaşandı. Çelebiler Mahallesi onaylı imar planına göre yapılacak olan yer altı katlı otopark bedelinin 7 milyon TL’lik kısmının İller Bankası’ndan karşılanması ve İller Bankası kararının cari yılında olması gerektiğini belirttiğinden kararın tekrar görüşülmesi maddesi meclisi birbirine kattı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Havva Gökdoğan, geçen ay alınan kararın aynen kabul edildiğini fakat AK Parti kanadının yine borçlanmaya karşı olarak muhalefet şerhi düştüğünü bildirdi. Bunun üzerine söz alan MHP’li Akif Aslan’ın sözleri fitili ateşledi.

‘’OTOPARKA ENGEL KOYMAYA MI ÇALIŞIYORSUNUZ?’’

Aslan, İller Bankası’nın yerel yönetimlere destek olmak amacıyla kurulduğunu belirterek ‘’Biz belediye olarak Dünya Bankasından ya da IMF’den kredi almıyoruz. Bunu defalarca söylemimize rağmen borçlanmaya karşı gibi 2 tane basit kelimeyle bu geçiştiriliyor. Bundan biz sizin şehrimizin en önemli ihtiyacı olan otopark projelerine karşı olduğunuzu, bunun için engel koymaya çalıştığınızı algılıyoruz. MHP grubu olarak sonuna kadar bu konunun desteğiyiz’’ dedi.

‘’OTOPARKLARA KARŞI DEĞİLİZ BORÇLANMAYA KARŞIYIZ’’

Öte yandan AK Partili Kadir Dal, otoparklara karşı olmadıklarını ancak borçlanmaya karşı olduklarını söyledi. Belediyenin kendi bütçesi ya da belediyenin harçlarından gelen paralarla bu otoparkların yapılabileceğini ileri süren Dal, ‘’Belediye olarak IMF’den borç alma şansımız yok, borçlanacaksak zaten İller Bankası’ndan borçlanmak mecburiyetindeyiz’’ diye konuştu.

‘’OTOPARKLAR KESİNKES YAPILACAK!’’

Aslan ve Dal’ın karşılıklı konuşmasından sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘’Bu otoparklar Isparta’ya kesin ve kararlı olarak yapılacak. Borçlanmaya karşıyız demek masalda kalır. Bu otoparka oy vermediniz demektir. Ne için borçlanıyoruz? Otopark için’’ şeklinde konuştu. Günaydın’ın bu sözleri diğer meclis üyelerini de harekete geçirdi.

 İşte mecliste yaşanan o anlar;

AK Partili Kadir Özkan: ‘’ITKM’yi önce açın, oradaki otopark sorununu çözün, orayı faaliyete geçirin bu otopark parasını kullanmayalım.

Başkan Günaydın: ‘’ITKM’nin kökünün her tarafı sizinle ilgili’’

Kadir Özkan: ‘’Sorun Hasan Balaman ise kendisini verin mahkemeye biz de imza atalım. 6 senedir görevdesiniz neden mahkemeye vermiyorsunuz? ITKM konusunda ben bu müteahhitten sıkıldım. 3 gün süre veriyorum, dördüncü gün ben işlemlere başlıyorum dediniz. Aradan 12 gün geçti. Herhangi bir gelişme oldu mu?’’

Başkan Günaydın: ‘’Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Hak alınmadan karşı tarafa verilmiş.’’

AK Partili Salim Güntaç: ‘’Yüzde 85 tapuları neden devrettik? Madem bu Isparta’nın hakkıydı. Feshedilebilirdi neden feshetmedik?’’

AK Partili Kadir Özkan: ‘’Akif Bey siz şuanda ITKM’nin yüzde 85’inin kabul ediyor musunuz?’’

MHP’li Akif Aslan: ‘’Yüzde 85 değil, yüzde 80’i bitti. Yapılan tespitle bu bitmiştir. Çözüm noktasında çalışıyoruz.’’

AK Partili Kadir Özkan: ‘’Biz de otopark konusunda çözüm noktasındayız. ITKM’nin otoparkını açın diyoruz’’

MHP’Lİ Orhan Eren: ‘’ITKM sözleşmesini incelerseniz; her şey Hasan Balaman’ın istediği doğrultuda yapılmıştır.’’

AK Partili Kadir Özkan: ‘’Verdiniz mi Balaman’ı mahkemeye. Neden vermiyorsunuz?’’

MHP’li Orhan Eren: ‘’Anlaşmalar geçmiş dönem başkanına hak verecek şekilde yapılmış.’’

AK Partili Kadir Özkan: ‘’Ziya Başkanın 6’ıncı yılı. Bu 6 yılda hiç mi bir şey yapılmadı!’’

Başkan Günaydın: ‘’Yüzde 35 ile alındı. Yüzde 80’e çıktı.’’ 

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...