Eğirdir Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

9 Şubat 2015 15:22

Eğirdir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı 03 Şubat 2015 Salı günü belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti belediye meclis üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Ak Parti belediye meclis üyeleri; Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, MHP Eğirdir belediye meclisi üyeleri; Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Md. Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Md. Semra Güngörmez, Yazı İşleri Md. V. Ümit Metin ile Fen İşleri şehir plancısı Berrin Bilginer katıldı.

Yoklama ve saygı duruşundan sonra gündemin ikici maddesi olan, İlçemiz Altınkum Mahallesi 476 ada 1 parsel üzerinde yapılacak olan park için iller bankasından kredi talep edilmesi konusu görüşülerek, Başkan Şengöl’e kredi alınması için yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.  

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Kızılçubuk Mahallesinde bulunan Atıksu Arıtma tesisinin çevre düzenleme işi için iller bankasından kredi talep edilmesi konusu görüşülerek, Başkan Şengöl’e kredi alabilmesi için yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan İlçemiz bağlar Mahallesi 15 pafta 270 ada 18 parsel numaralı taşınmazın tapu devrinin yapılması konusu görüşülerek, oy birliği ile tapu devrinin yapılmasına karar verildi.

Gündemin beşinci maddesinde yer alan Eğirdir Belediyesi Memurlarının disiplin amirleri tip yönetmelik taslağı mecliste görüşülerek, yönetmeliğin uygulanması kararı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde yer alan belediyemiz norm kadro ilke ve standartları yönetmeliği gereğince ayniyat saymanı, laborant ve tahsildar kadrosunun derecelerinin değiştirilmesi ve uygun hale getirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesi gereğince meclise havale edilen;  İlçemizde ikamet eden Bekir Çevikbaş isimli şahsın, Eli Kepçeli Parkı’nı Eğirdir Genç İşadamları derneğinden devralan kiracının 10 yıllık kira garantisi ile Eli Kepçeli Parkı’nın düzenlenmesi isteği görüşüldü. Meclis üyeleinin yeni kiracının iki yıl içinde yapacağı yeniliklerin görülmesi sonunda on yıllığına kiraya verilmesi oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda parkın iki yıl içinde alacağı mesafe ile on yıllık kiranın geçerli olacağı kararına varıldı.

Başkan Ömer Şengöl meclise havale edilen evraklar üzerine söz aldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyeler ile ilgili yönetmeliğini dile getirdi. Yönetmeliğe göre Çevre Temizliği kapsamında değerlendirilen “Katı Atık Toplama ve Bertaraf Etme “ maddesine göre meskenlerden, ticarethanelerden, kurum ve kuruluşlardan alınması gereken Katı Atık ve Bertaraf Etme ücretleri gündeme geldi. Üyelerden bazıları bakanlığın tespit ettiği ücretlerin yüksekliğinden söz ederek konunun Tarifeler Komisyonu’na havale edilmesini istedi. Başkan Ömer Şengöl söz alarak,

“Arkadaşlar konu doğrudan bakanlık yazısı olduğu için bu yazıya ve gösterilen ücretlere bizim itirazımız olamaz. Biz kanun koyucu değil kanunları ve bakanlıkların çıkardığı yönetmelikleri uygulamakla sorumluyuz. Sizler bu yönetmeliğe itiraz ediyorsanız itirazınız bize değil doğrudan bakanlığa yapılmalıdır. Gene de komisyona havale edelim ama eninde sonunda yönetmeliğin istediği Katı Atık Toplama ve Bertaraf etme ücretlerini almak zorundayız. Yoksa hepimiz bakanlığa karşı suç işlemiş oluruz. Bu yüzden konunun oylanmasını istiyorum ve ben şimdiden yönetmeliğin uygulanması yönünde “Evet!”  diyorum.” dedi ve oylama sonunda konu oy çokluğu ile komisyona havale edildi.

Daha sonra meclis üyesi Erhan Savran’ın Göktaş ile ilgili önergesi ele alındı. Okunan önergede Göktaş sakinlerinin iş sorunları olup ekonomik sıkıntı çektikleri ve buna bağlı olarak belediyeden iş verilerek sıkıntının giderilmesi dile getirildi. Başkan Ömer Şengöl, bu önergenin belediye ile hiç ilgisinin olmadığını ve belediyenin İşçi Bulma Kurumu olmadığını ileri sürdü. Başkan bu konuda, “Ben Göktaş’ın ne gibi sorunları var hepsini biliyorum. İşsizlik bir tek Göktaş’ın sorunu değil Eğirdir’in genel sorunudur. Ben şahsen Göktaş’tan birkaç kişiyi bu nedenle işe aldım. Hepsi çalışıyor. Sizler de birer iş sahibisiniz. Hepiniz birer Göktaşlıyı işe alsanız Göktaş’ın işsizlik sorunu ortadan kalkar. Erhan Savran Bey, hatta şöyle yapalım: Siz bir komisyon kurun. Gidin, Göktaş’ın sorunlarını bir rapor haline getirin. Ne tür  istekleri var onları görelim.” dedi ve birkaç AK Partilinin  itirazına rağmen AK Parti üyelerinden oluşacak bir komisyon oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda başka söz alan olmadığından başkan toplantıyı kapattı.

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...