Eğirdir Rüya Parkta Yeni Yıl Bereketi

9 Şubat 2015 15:23

Eğirdir Belediyesi himayesinde bulunan hayvanlar yeni yıl ile birlikte yavruladı. Bu durum Belediye yetkilileri tarafından yeni yıl bereketi olarak nitelendirildi.

Eğirdir Belediyesi rekreasyon alanında bulunan hayvan barınaklarında hayvanlarda yeni yıl bereketi yaşandı. Afkan cüce keçisi başta olmak üzere tavşan, hamster (fare) ve balıkların yavrulaması sevinçle karşılandı.

Balık havuzlarından sorumlu Belediyemiz Veteriner Hekimi Tayfun Oktar’ın gözetiminde bulunan hayvanların bazılarının doğum yapması sevindirdi.

CÜCE KEÇİNİN YAVRUSU GÖRMEYE DEĞER

Yeni yılın girmesiyle birlikte Afkan Cüce Keçisi yavruladı. Boy ve ırk olarak çok küçük olan Afkan Cüce Keçisinin yavrusunun da çok küçük olması vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

TAVŞANLAR YAVRULARINI GÜNEŞLE TANIŞTIRDI

Ayrıca tavşanlar da yavruladı. Tavşanlar yavrularını karların erimesiyle birlikte güneşle tanıştırdı. Yavrularını yuvasında saklayan tavşanlar yeni yılla birlikte hediye olarak yavrularını dünyaya getirmiş oldu.

BALIKLAR ÇOĞALMAYA DEVAM EDİYOR

Balık havuzları yanı sıra Akvaryumda yaşayan çeşitli türdeki balıklar da çok sayıda üredi. Rüya Park’taki idari binasının alt katında bulunan akvaryumlarda yaşayan onlarca balık da yeni yıl ile birlikte yavrulamış olması görenleri sevindirdi.

 BAŞKAN ŞENGÖL; “YAPILAN EMEKLER BOŞA GİTMEZ”

Hayvanların üremesinden dolayı mutluluğunu belirten Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Yapılan emekler hiçbir zaman boşa gitmez. Rekreasyon alanımızda bulunan çeşitli ırk ve cinsteki hayvanlarımızın üremeleri bizleri memnun etmiştir. Özellikle çocuklarımız başta olmak üzere Eğirdir’de yaşayan halkımızın yanı sıra etrafımızdaki komşu yerleşimlerdeki vatandaşların da gelip gezebildiği bu alanda düzenleme ve çalışmalarımız devam ediyor. Rüya Park’ın açılışını 15 Mayıs olarak planladık, inşallah çalışmalarımızı bu tarihe kadar bitirip halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki zamanlarda diğer hayvan türlerinde de üreme olabilir. Yeni yıl ile birlikte yeni doğan hayvanlarımız Eğirdir’imize bereket getirmiştir.” dedi.

 

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...