“Bizim görüşlerimizi de dikkate al”

23 Ekim 2012 20:00

ITSO Kooperatifler ve Müteahhitler Meslek Komitesi Başkanı Mesut Oruç ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, SDÜ Kampüsü içerisinde akademisyenlere konut yapmak için çalışmalarda bulunan Rektör Hasan İbicioğlu’na çağrıda bulunarak, bu konuda kendilerinin görüş ve önerilerinin de dikkate alınmasını istedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 4.’üncü Grup Kooperatifler ve Müteahhitler Komitesi Başkanı ve İnşaat Mühendisi Mesut Oruç ile Meclis Üyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İnşaat Mühendisi İbrahim Göçer ortak bir yazılı açıklama yaparak yaklaşık 4 aydır Isparta gündeminde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun üniversite kampüsü içine akademisyenlerin ikamet edeceği konutlar yapma çabası ve Belediye Meclisinin bu karara red vermesi konusunda görüşlerini açıkladılar.

ORUÇ VE GÖÇER; “KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Böylesine önemli bir konuda İnşaat Mühendisleri Odası olarak kendilerinin de görüşünün alınması gerektiğini ve ortak yolun bulunabileceğini ifade eden Oruç ve Göçer, açıklamalarında; “Son zamanlarda S.D.Ü. Rektörü Hasan İbicioğlu'nun gündemine aldığı üniversite öğretim görevlilerine yönelik yapmak istediği konutlar üzerindeki spekülasyonları, temsil ettiğimiz Ticaret Sanayi Odası 4. Grup Kooperatif ve müteahhitler adına yakından takip etmekteyiz.

“SAYIN REKTÖRÜMÜZÜN ÇABASI DOĞALDIR”

Sayın Rektörümle daha önce yaptığımız görüşmelerde üniversitedeki hocalarımızın kaliteli ve ucuz konut temin etmek istemeleri ve rektörlük seçimlerinde verilen bu sözün yerine getirilme çabalarını doğal karşılamaktayız.

“ISPARTA’DAKİ MÜTEAHHİTLERE

YAPTIRILMASI ŞEHRE KATKI SAĞLAR”

Amacın hocalarımıza ucuz ve kaliteli konut üretmek ise bunun Isparta’daki kooperatif ve müteahhitler kanalıyla yapılabileceğini izah etmiş hatta bunlarla ilgili yapılmış ve yapılmakta olan konutları da örnek göstererek bu yöntemlerden herhangi biriyle yapılmasının Isparta menfaatlerine daha fazla katkı saylayacağı kanaatindeyiz.

“BU ARSALAR İLERİDE DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

Sunmuş olduğumuz bu alternatif çözümlerle daha önceden kamulaştırma ve benzeri yöntemlerle bölge halkından eğitim kurumu yapılması amacıyla alınan ve şu anda hazineye devredilerek TOKİ kanalıyla konut yapılması düşünülen bu arsalar tekrar üniversite insiyatifinde tutularak ileride doğabilecek ihtiyaçta değerlendirilebilir.

Unutulmamalıdır ki üniversitemiz büyümekte ve gelişmekte olan bir kurumdur. İleride yeni arsalara muhakkak ihtiyaç duyacaktır. Isparta halkından istenecek bu yeni arsa talepleri yapılacak konutlar sayesinde inandırıcılığını kaybedecek ve samimiyetten uzak bir talep olarak algılanacaktır.

“BELEDİYE’NİN RED KARARI DİKKATE ALINMALI”

Bu bağlamda geçmiş günlerde yöre halkımızdan bir vatandaşımız Üniversitemiz sınırlarında kalan ve halen kullanılmayan arsasının kendisine iadesini istemiş ve Üniversitemizce ihtiyacının olduğu şeklinde bir yazı ile reddedildiği de tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Geçtiğimiz günlerde Isparta Belediye Meclisi tarafından reddedilen ve bizlerce de haklı gerekçelere dayanan bu kararın Sayın Rektörümce dikkate alınması büyük önem arz etmektedir.

“BİR ÇOK SORU CEVAP BEKLİYOR”

Ayrıca geçmiş yıllarda üniversitemizin hemen yanında bulunan Ünikent'te kaç tane öğretim üyemiz kalmaktadır ? Ya da akademik hocalarımız arasında bu bölgede yapılacak olan konutlara talep ne olacak veya yapılacak bu TOKİ konutlarında satış önceliği evi olmayan hocalarımıza mı verilecek? Yoksa bir yatırım aracı olarak mı kullanılacak ? Yapılacak bu TOKİ konutlarının halka satışı mümkün mü ? Eğer mümkün ise amacımızdan sapmış olmayacak mıyız? Böyle bir durum TOKİ’ye arsayı bedavaya vermekten ne farkı kaldı? Şeklinde bir çok soruda cevap beklemektedir.

“BU KONUDA BİZLERİN GÖRÜŞLERİNE DEĞER VERİLMELİDİR”

Bizler akademik konularda üniversitemizin değerli hocalarının fikir ve onayını alıyorsak söz konusu inşaat sektörü olduğunda sivil toplum temsilcileri ve idarecilerin görüşlerine değer verilmelidir. Amacımız toplum menfaatini göz önünde bulundurarak yararlı işler yapmaksa Sayın rektörümü önermiş olduğumuz çözümleri değerlendirerek ortak bir nokta bulmaya davet ediyoruz. Böylece siz seçmeninize vermiş olduğunuz sözü tutmuş olun, bizlerde toplum menfaati noktasında üzerimize düşen görevi yapmış olalım” dediler.

 

 

Bu haber 1331 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...