Eğirdir’e on bin Çam Fidanı dikilecek

9 Şubat 2015 15:29

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Eğirdir Belediyesince 10 bin fidan dikimi için son hazırlıklar yapılıyor. Başkan Şengöl, “Yaşanabilir bir Eğirdir için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.” dedi.

Ağaçların yerini değiştirme işlemi ile gündeme gelen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “İki ağacın yerini değiştirdik diye veryansın edenler, dün neredeydi? Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Elektrik Eğirdir şubesi, İnek Deniz’inde direkler için 80 adet sedir ağacını dipten kesti. 20 yıllık ağaçlar, 20 yılda ancak yetişen genç delikanlıların toprağa düşüşü gibi düştü. 80 sedir ağacına ses çıkarmayanlar iki ağacın yerini değiştirdiğimiz için neden gövde gösterisi yapıyorlar? Ben şahsen o kişilerin ağaç konusunda samimi olduklarına inanmıyorum. Daha önceki dönemde Kervansaray Düğün Salonu alanında yol yapacağım diye Başak evler karşısındaki yetişmiş dev gibi çınar ağaçlarını kesen Belediye Eski Başkanı Osman Nuri Özmeral’e neden karşı çıkmadılar? Çiçek, park, ağaç, fidan, yeşillik denince akla ilk Eğirdir geldiği ne çabuk unutuldu. Isparta’da dahil olmak üzere civar belediyeler arasında en fazla peyzaja önem veren Belediye biziz. Türkiye’nin çoğu yerinde yetişmeyen 10 bin kök lavanta için üretim çalışmalarımız devam ediyor; şimdi de 10 bin çam fidanını ilçemizin çeşitli yerlerine dikeceğiz. Kimse bizimle ağaç, park ve bahçe düzenlemesi kısaca yeşillik konusunda yarışamaz. Tekrar belirtmek isterim ki, Yeni Mahalle Durağı önündeki alanda bulunan yetişmiş ağaçlarımızı özenle yerlerinden alıp, Rüya Park’ta yeni yerlerine itinayla yerleştirdik. Orman Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde Belediyemiz Park Bahçeler ekiplerince, Yeni Mahalle'deki yetişmiş ağaçlarımız itinayla yerlerinden alınarak Rekreasyon Alanımızda hazırlanan yeni yerlerine nakledilmiştir. Ağaçların kesilip katledildiği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Bu tür ağaçların yer değiştirme işlemleri her belediyede olduğu gibi ilçemizde de rutin olarak yapılmaktadır. Kesmedik, katletmedik. Sadece yer değiştirdik.” dedi.

Eğirdir Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli mevkilerine 10 bin adet çam ağacı dikileceği açıklandı. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “İlçemizdeki yeşil alanları çoğaltmak ve ilçemizi güzelleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda, Miskinler virajından Bayboğan’a, Bedre’den Ağılköy’e kadar birçok bölgede ağaçlandırma çalışması yapacağız. Daha güzel bir Eğirdir, yaşanabilir bir Eğirdir ve daha yeşil bir Eğirdir için gayretlerimiz artarak devam edecektir.” açıklamasında bulundu. 

Okulların ve kamu kurumlarının park, bahçe ve peyzaj düzenlemeleri için Belediyenin her türlü desteği sağladığını belirten Başkan Şengöl, “Öğrencilerimize yeşil ve ağaç sevgisini aşılamak için ilçemizde yapılan çalışmalarımızın yanı sıra, okullarımızın bahçe ve peyzaj düzenlemelerine de katkıda bulunuyoruz. Ayrıca kamu kurumlarından da talep geldiği takdirde yardımlarımızı ve desteklerimizi esirgemiyoruz. Hep birlikte daha güzel bir Eğirdir için çalışıyoruz ve daha çok çalışmalıyız.” dedi.

Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Sağlık Evleri’nin arka kısmındaki yamaçlık alanda yapılan ağaçlandırma çalışmaları devam ederken, erozyonla da mücadele için ağaç dikimlerinin devam edeceği belirtildi.

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...