BAKA’dan Sürdürülebilir kalkınma hedefleri

9 Şubat 2015 15:30

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, birlikte hareket, istişare, tematik toplantılar, ihtiyaçlara göre pilot projeler ve programlarla kalkınma hedeflerini anlattı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Antalya’da basın mensuplarıyla biraraya geldi. Kalkınma alanındaki bilgi birikimi ile deneyimini BAKA için kullanacağını söyleyen Genel Sekreter Özen, “Kaliteli projeleri destekleyeceğiz. Bu konuda da bazı çalışmalarımız var. Kaliteyi üstte tutacağız ve bu işin sürdürülebilirliğine daha fazla önem vereceğiz ama hibe programları dışında da bizim ajans olarak belli bazı pilot çalışmaları başlatmamız, ön ayak olmamız lazım. Özel, önemli ve pilot projeleri başlatabiliriz. Sorunlara göre çözümler üretip hep birlikte çalışacağız. Sadece BAKA’nın desteğiyle değil ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle projeleri hayata geçireceğiz” dedi. 

BAKA’da Genel Sekreterlik görevine kısa bir süre önce başlayan Mehmet Sırrı Özen, Isparta ve Burdur’un ardından Antalya’da da basın mensupları ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Demirbaş ve uzmanlarla birlikte gerçekleştirdiği toplantıda Genel Sekreter Özen, özgeçmişiyle ilgili bilgi verdi. Özen, makine mühendisi olduğunu, yüksek lisansını ABD’de uluslararası kamu politikaları konusunda tamamladığını, uzun yıllar fazla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Avrupa Komisyonu’nun desteklediği ABİGEM ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’da sürdürülebilir kalkınmayla ilgili bilgi ve programında çalıştığını anlattı.

Kalkınma alanında sahip olduğu bilgi birikimini BAKA için kullanacağını ve Antalya’nın bölgenin en gelişmiş ili olduğunu belirten Genel Sekreter Özen, “Antalya BAKA'nın hizmetlerine ihtiyacı olan bir il. Antalya'yı bu konuda diğer illerden ayrı tutmamız mümkün değil. Ajans olarak Antalya'ya gerekli bütün desteği vermeye çalışacağız. Bizim oturduğumuz yerden çeşitli verilere dayanarak buradan bir teşhis yapmamız mümkün değil. Bu sorunları Antalyalılara da sormamız lazım. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışıp problemlerimizi doğru teşhis edip ona göre tedavi uygulamamız lazım” dedi.

Bütçesi 17 milyon lira olan BAKA’nın yeni 2015 yılı Mali Destek Programı’nda yenilikçi teknolojiler, turizmin çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir enerji alanlarında destekler verileceğini söyleyen Mehmet Sırrı Özen, hibe programları dışında daha uzun süreli, bir stratejiye dayanan ve belli bir hedefe odaklanmış pilot projelere de ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Yakın zamanda Antalya, Isparta ile Burdur’da tematik toplantılar yapacaklarını ve gerçek verilere dayanarak teşhisler koyacaklarını belirten Genel Sekreter Özen, “Kaliteli projeleri tabi ki destekleyeceğiz. Bu konuda da bazı çalışmalarımız var. Kaliteyi üstte tutacağız ve bu işin sürdürülebilirliğine daha fazla önem vereceğiz ama hibe programları dışında da bizim ajans olarak belli bazı pilot çalışmaları başlatmamız, ön ayak olmamız lazım” diye konuştu.

Soru üzerine yeni girişimciliği (Starup) önemsediğini ve uzun yıllar bu alanda çalıştığını belirten Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen, “Girişimciliği desteklemeden, yeni iş alanları oluşturmadan ekonomik büyümeyi sağlayamazsınız. Bizim yeni girişimcilere, yeni iş alanlarına ihtiyacımız var. Onunla ilgili özel programlar başlatacağız. Özellikle Burdur ve Isparta’nın buna çok ihtiyacı var” dedi.

Toplantı, BAKA Genel Sekreteri Özen ile Antalya basın mensuplarının ilin gelişmesi ve kalkınmasına ilişkin görüş alışverişi yapmasıyla tamamlandı.

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...