‘’Isparta’nın büyüdüğünü Ispartalı fark edemiyor’’

9 Şubat 2015 15:35

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta teşvikte istediğini alır, bölünmüş yollara da kavuşursa 5 yıl içinde tanınmayacak hale geleceğini ileri sürdü. Başdeğirmen, Isparta’nın çok kötü olmadığını fakat daha iyi olabileceğini belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’yı bir ailenin çocuğuna benzetti. Nasıl bir aile çocuğunun büyüdüğünü fark edemiyorsa Ispartalının da şehrin büyüdüğünü fark edemediğini ileri süren Başdeğirmen, bu farkın hedeflere ulaşılmasıyla anlaşılabileceğini savundu.

‘’TEŞVİK VE BÖLÜNMÜŞ YOL EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER’’

İlimizin teşvikte desteği alıp bölünmüş yollara kavuşursa 5 yıl sonra Isparta’nın tanınamayacak seviyeye geleceğini ifade eden Başdeğirmen, ‘’Isparta’da hizmet sektörü gelişiyor. Fakat biz tekstilde çok iyiydik. Hem dokumacı hem tekstilciydik. 20 yıl önce Isparta’da 20 tane iplik fabrikası vardı. Uşak, Kütahya, Kayseri gibi illere ip satıyorduk. 2001’deki krizde tekstilde Çin devreye girdi. O dönemde aldığımız bu yara birçok fabrikamızı kapatmak durumda bıraktı. Tekrar tekstili güçlendiremedik. Şuanda 2-3 tekstil fabrikamız var. Çok kötü değiliz ama daha iyi olabiliriz. 400-500 kişi çalıştıran fabrikalarımız var. 5 ve 10 yıl öncesine göre bugünün Isparta’sında çok büyük fabrikalar var’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...