“Isparta; Büyük şirketlerin olduğu ve insanların çalıştığı bir yer olmalı”

9 Şubat 2015 15:36

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya dair  hayalini açıkladı; ‘’Benim nihai hayalimin birinci etabı Kara Havacılık Okulu. Onun arkasından Uçak Bakım Merkezi olmasını hayal ediyorum. Buradan belki 1-2 milyar dolar gelir elde eden uçak bakım merkezine doğru Isparta’nın dönüşmesini istiyorum. Isparta büyük şirketlerin yer aldığı bir yer haline gelmeli.’’

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hayal ettiği Isparta’yı açıkladı. Bunun için verdiği mücadeleleri anlatan Bilgiç, Kara Havacılık Okulu’nun Isparta için ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Gündemde dolaşan ortak OSB’nin de Isparta’da kurulması gerektiğine değinen Bilgiç, ‘’Fikir fikirdir, öneri öneridir. Şükrü Başkanımız ve diğer Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımız böyle bir fikirle geldiler. Ancak ben Isparta’yı düşünmek zorundayım. Burada deri OSB’miz var. Karma OSB olması için bürokrasiyle ciddi mücadeleler verdik. 65 hektarlık bir alan. Buranın karma OSB’ye çevrilmesi konusunda da nihai bir noktaya geldi. Geçen hafta Sanayi Bakanımızla görüştük. Salı gününe kadar bitirilmesi talimatını verdi. Ankara’ya gidiyorum. Karma OSB müjdesini artık paylaşacağız. Yalvaç OSB uzun bir süreç oldu, kamulaştırma için para gerekliydi. Lazım olan 1 milyon TL’ye Özel İdare aracılığıyla aktaracağız. Orada talepler alındı artık hayata geçecek. Diğer önceliğimiz Isparta’daki mevcut OSB’miz. Geçtiğimiz haftalarda Mustafa Karabulut Ankara’ya geldi. Birkaç evrak eksiklikleri vardı. Bu evraklarla birlikte Karma OSB ile burası da Sayın Bakanının huzuruna sunulacak. Mevcutta 252 hektar, 78 parselimiz var. 59 parselde fiili fabrikalar çalışıyor. 7 parselde inşaat devam ediyor. Yüzde 100 doluluk sağlanmış durumda. 2 tane genişleme alanımız var. Birincisi 220, ikincisi 230 hektar genişleme alanımız var. Toplamda 730 hektarlık alana tek çatı altında kavuşmuş olacağız. 220 hektarlık genişleme OSB’nin bu hafta içinde onayını aldıktan sonra Organize Sanayi Başkanlığımız ilgili yerler ve ITSO ile orayı aktif hale getireceklerdir. İkinci etapta 230 hektarlık alan var. Burada hiçbir problem kalmadı.  Bu konuda Sayın Valimiz ve Mustafa beye teşekkür ediyorum. Genişleme alanlarını sağladığımızda Antalya, Afyon ve Burdur’dan geleceklerle bu alanlarımızı doldururuz. Belki daha büyük sanayi yatırımlar da yapılacak. Birinci önceliğimiz bu olmalı’’ dedi.

“ORTAK OSB ISPARTA’DA KURULMALI”

Isparta’nın büyük şirketlerin olduğu ve insanların çalıştığı bir yer olması gerektiğini ifade eden Bilgiç, şunları söyledi; ‘’Sayın Şükrü Başdeğirmen’in projesine önem veriyorum. Ama bu 10-15 yıl sonra olabilecek bir proje. Neden Ağlasun? Belki kendi kendisi ITSO başkanı olduğu için çocuğun ölü doğmaması için bir Ağlasun önerisiyle çıktı ama biz burada 700 hektarı yarattık. Bizde 1000-2000 hektarlık arazileri üretebiliriz. Dostluk yolunu yaptığımız Burdur’a 27 km mesafe olacak. Antalya için bölünmüş yol açısından Isparta’ya baktığımızda ortak OSB’nin doğru yerinin Isparta olduğunu düşünüyorum. Çünkü Burdur’un arazi üretme şansı yok. Ama Isparta’da bir yandan 65 hektarlık karma bir yandan 730 hektarlık Isparta OSB. Bizim bu gücü süratle gerçekleştirmemiz ve dinamizme kavuşturmamız lazım.

‘’MÜTHİŞ BİR YAŞANABİLİR KENTE GİDİYORUZ’’

Yüzde 30-40’larda olan işletme seviyesini son 2,5 yılda yüzde 100 seviyesine ulaştığını görüyoruz. Başta Mustafa Karabulut ve yönetimi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde ITSO ve bizden sonraki siyasilerle bunu gerçekleştiririz diye düşünüyorum. Ağlasun’da bu projenin uygun olmadığını görüyorum. Antalya’nın buna ihtiyacı yok. Isparta, Burdur birbirine entegre olacak diyoruz. Isparta burada merkez olmalı. Önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte belki ortak OSB için 2 bin hektarlık alan oluşturmamız lazım. Isparta büyük gelişim kaydetti. Müthiş bir yaşanabilir kente gidiyorsunuz.  Her alanda Isparta müthiş bir gelişim yaşıyor. Ben yatırımcı olsam yöneticileri getirebilmek için yaşanabilir bir şehir vaat etmek gerekiyor. Bu açıdan Antalya ve Burdur’dan ön plandayız. Isparta bu açıdan en ideal nokra. Benim birinci önceliğim Karma OSB. Diğeri ise OSB’nin genişlemesi ve Yalvaç OSB.

“HIZLI TREN HATTININ GÜMÜŞGÜN’DEN

BAŞLAMASI İÇİN BASTIRIYORUZ”

Öte yandan hızlı tren yolu programda. Biz şuna bastırıyoruz; Antalya ve Burdur ile beraber. Hattın yapımına Gümüşgün’den başlanılmasını istiyoruz. Burada Isparta, Denizli, Afyon ve Burdur’u limana bağlamak istiyoruz. Öncelik buradan başlamalı ki bu hattın ticaret ve sanayiye katkı sağlaması lazım. Biz 2-3 sene sonra entegre olabilmeliyiz. Limana hızlı trenle inebildiğiniz ve taşıma ücretlerini iyice minimize ettiğiniz güçten bahsediyorum. Bu Isparta’nın sanayisini uçuracak bir hadisedir. Şuan kavgamız bu hattın buradan çalışmasının başlamasıdır. Şuan takvim veremiyorum ama yakın zamanda verebiliriz. Antalya neden istiyor? Ürettiği ürünü ulaştırma noktasında daha az maliyetle bunu yapmak istiyor. Ben milletvekili olarak Antalyalılar kadar bunun kavgasını veriyorum. Baladız kavşağının Isparta sınırlarından geçiyor.

“BENİM NİHAİ HAYALİMİN BİRİNCİ ETABI KARA HAVACILIK OKULU”

Diğer taraftan ihaleyi alan Koçoğlu Şirketi inşaatı yüzde 80 tamamladı. Fakat firmanın başka işlerinden sıkıntısı oldu. Şirket 2 ay önce iflas erteleme talebinde bulundu ve bunu aldı. En son aldığım bilgiye göre büyük ölçüde problemlerini halletmişler. İnşaat durduğu için hak ediş yapamıyor devletten alacaklarını alamıyorlar. Ağırlığı buraya vererek bitireceklerini umut ediyorum. Son derece üzgünüm. Değer verdiğim Isparta’ya katma değer katacak olan proje. Onun arkasından uçak bakım merkezi olmasını hayal ediyorum. Buradan belki 1-2 milyar dolar gelir elde eden uçak bakım merkezine doğru Isparta’nın dönüşmesini istiyorum. Orada bakım merkezleri var. Benim nihai hayalimin birinci etabı Kara Havacılık Okulu. Havaalanları özelleştirilebilir. İşletmesini verebiliyorsunuz. Özel sektörde trafik artabilirler. Özellikle yurtdışı bağlantılarında daha aktif olabilirler. Bu bir planlama meselesidir. Isparta’ya daha fazla katkı sağlayacak bir yapı varsa neden olmasın.”

 

 

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...