“ESNAF BORCUNA SADIK”

10 Şubat 2015 15:08

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 2014 yılı mali genel kurulu bugün gerçekleştirildi. Genel kurulda Isparta’nın kredi takip oranının sıfır olduğu belirtilirken, bu nedenle Bölge birliği tarafından Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifine takdir belgesi verildi.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 2014 yılı mali genel kurulu bugün gerçekleştirildi. Genel Kurula Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, komşu illerin oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Mali Genel Kurulun divan başkanlığını Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Federasyonu Başkanı ve Göller Bölgesi EKK Başkan Vekili Murat Ağaoğlu yaptı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, 2014 yılında 11.5 milyon lira kredi dağıttıklarını belirterek, Ispartalı esnafın borcuna sadık olması nedeniyle kooperatifin kredi takip oranının sıfır olduğunu söyledi. Bu nedenle Ispartalı esnaflara teşekkür eden Başkan Tural, “Bu başarıda kooperatif ortaklarımızın büyük payı vardır. Kredi takip oranımızın sıfır olması nedeniyle esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Biz bu nedenle kredi sınıflandırılmasında birinci grupta yer alıyoruz” dedi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na esnaf kredilerinin açılması yönündeki talimatından ötürü teşekkür eden Tural, "01.01.2015 tarihinden bugüne kadar kredi veremiyorduk. Kredilerimiz durdurulmuştu. Sayın Başbakanımızın verdiği talimatla krediler yeniden açıldı. Kredi kullanımının açılması yanı sıra Sayın Başbakanımız Halk Bankası kredilerinin devlet tarafından karşılanma miktarını artırdı. Geçen yıl 520 milyon TL olan bu sübvansiyon bedeli 2015 için 600 milyon TL'ye çıkarıldı. Sayın Genel Başkanımız bunun yeterli olmadığını belirterek 150 milyon TL daha artırılmasını istedi. Sayın Başbakanımız bunun da sözünü verdi. Yıl içinde devlet destek oranı 150 milyon TL daha artırılacak. Bu oranın artması kredi plasmanlarımızın da artması anlamına geliyor. 2015 yılında Türkiye'de 17 milyar TL'lik kredi kullandırılması bekleniyor. Bölgemizde 400 milyon TL olan plasman tutarımızın da 600-650 milyon TL'ye yükselmesini bekliyoruz. Isparta'da ise 17 milyon TL olan plasman 25 milyon TL'ye yükselecektir. Esnafımıza hayırlı olsun" dedi.

Konuşmanın ardından yapılan oylamada yönetim ve denetim raporları oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, Ahmet Tural’ın bölge birliği başkanı olması nedeniyle Ispartalı esnafların şanslı olduğunu söyledi. Tural’ın aynı zamanda Türkiye Şoförler Federasyonunun yönetiminde yer aldığına dikkat çeken Ağaoğlu, “Yaklaşık 800 oda başkanı var. Bu kadar kişinin içerisinden az sayıdaki yönetime girmek büyük başarıdır. Biz kendisini defalarca tebrik ettik. Ancak buradan bir kez daha kutluyoruz. Bu Isparta esnafı için büyük bir şanstır” diye konuştu.

Genel kurulda ayrıca kredilerdeki sıfır takip oranı nedeniyle Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine takdir belgesi verildi.

 

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...