HEDEF DAHA YEŞİL BİR ISPARTA

10 Şubat 2015 15:09

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaç dikim çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlıkları döneminde şu ana kadar 850 bin ağaç toprakla buluşturulurken, şehirde kişi başına düşen ağaç sayısı 4’e ulaştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü son olarak da çınar, akağaç ve dişbudak olmak üzere 15 bin adet daha fidan getirtti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Ağaç dikim çalışmalarımız 6 ekiple devam ediyor. Bu yıl şu ana kadar 10 bin ağaç fidanını daha toprakla buluşturduk. 15 bin ağacımız geldi, ayrıca yine ıhlamur ağaçlarımız geliyor. Başkan olduğumdan bu yana şehrimize 850 bin adet ağaç dikildi. Şehrimiz eskiden Yeşil Isparta olarak anılırdı, ancak yapılaşmanın getirdiği olumsuzluklar Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de oluşmuştu. Biz bunu önleyelim diye göreve geldiğimizden bu yana şehrimize ağaç dikim çalışmalarını sürdürdük. Çoğu illerimizde kişi başına bir ağaç düşmezken ilimizde şu anda kişi başına 4 ağaç düşüyor. Isparta’mız ağaçlandırma bakımından da ön sırada yer alıyor. Bu da bizlere mutluluk veriyor” dedi.

Yeşil Isparta unvanının tekrar kazanıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni imar çalışmalarıyla birlikte eski mahallelerde göletler ve yeşil alanlar oluşturulduğunu ve buraların da yeşillendirileceğini ifade etti. Günaydın, “Belediye başkanlığım süresince planlı şekilde şehir değişiyor, hem de bu şekilde de yeşil alanlar oluşturuluyor. Ağaç dikim sezonu boyunca dikim çalışmalarımız devam edecek. Yeşil Isparta’ya kavuştuk dememize rağmen Daha Yeşil Isparta politikasına giriyoruz. 4 yıla kadar Isparta daha da yeşillenmiş olacak. Isparta’mıza dışarıdan gelenler bunu çok iyi fark ediyor. Kent yenileme çalışmasıyla yeşil alanlarımızı da çoğaltıyoruz. İnşallah Isparta’mız daha yeşil Isparta olsun dileğiyle yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...