IYAŞ, IMKB’ye girmeme kararı aldı

10 Şubat 2015 15:12

IYAŞ hisselerinin borsada değer görmesine ilişkin kritik karar olağanüstü çağrı ile genel kurulda görüştü. Ortaklar, IYAŞ'ın borsaya girmemesine karar verdi. Ayrıca 9 kişilik yönetim kurulu üye sayısı 7’ye indirildi.

IYAŞ hafta sonu gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’da kritik bir karar aldı. SPK denetimindeki IYAŞ hisselerinin borsada değer görmesi sürecinde son karar ortaklara soruldu. Olağanüstü genel kurul toplantısında IYAŞ'ın borsaya girip girmemesi hususunda yapılan oylamada karar, yönetimin istediği gibi oldu. Kongreye katılan ortakların neredeyse tamamına yakını borsaya girilmemesi yönünde karar aldı. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, IYAŞ hisselerinin her geçen gün değer kazandığını söyledi. Daha önce yaptığı konuşmalarda hisselerin değerleneceğini izah etmeye çalıştığını belirten Şenol, şunları söyledi;

80 TL'DEN 824 TL'YE

“Sizlere hisselerimizin değerleneceğini izah etmiştik. Şimdi geldiğimiz noktada hisselerimiz yüzde 4780 civarında hisselerimiz değer kazanmıştır. Yani 1 hisse 80 TL'den 3 bin 824 TL'ye çıkmıştır. Bu da yaklaşık olarak 614 avrodan 1400 avro seviyesine çıkmıştır. Durum böyle olunca şirketimizin başarılı olduğunu anlamak mümkündür. Biz bu değerin düşük olduğunu düşünüyoruz. Bu değerin biz çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Ama bunu belirlemek bizim elimizde değil. Denetim şirketleri tarafından ya da değer tespit şirketleri tarafından belirleniyor. Yeni yatırımlarımızla otel yatırımımız olsun, alışveriş merkezimizin daha cazip hale gelmiş olması, Çünür'deki arsamızın değer kazanması, Antalya'daki AVM'mizin akılıca değerlendirilmesi hisse değerimizi artıran adımlar oldu.

“BÜYÜK ISPARTA OTELİ

KARLI BİR YATIRIM”

Büyük Isparta Oteli 10 yıllığına kiralanmış alt tarafı alışveriş merkezi olarak işletilecek. Şu an mağazalar Lcw'ye ve 2 ayrı firmaya kiralanmış durumdu. 3 firma ile görüşmeler devam ediyor. Kiraladığımız mağazaların yılık peşin parasını alarak bu yılın kiralama bedelini çıkarmış durumdayız. 3 mağazanın kirası ve otelin yaratacağı değer kâr olarak kalmış durumda. Mağazalarımız kiraya verilecektir. Otel'de IYAŞ Park olarak işletilecektir. Çok kârlı bir yatırım yaptığımız görülmektedir.

“HİSSEMİZ 1.5 KAT ARTACAK”

Size geçmişte hep 'Ortaklıktan ayrılmayın, hisselerinizi satmayın' dedik. Şimdi de aynı şeyi söylüyoruz. Hisselerinizi sakın elden çıkarmayın. Bizim hisselerimiz çok değerli. Bugünkü belirtilen değerden en az 1.5 katı daha değerli. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz inşallah.

“ORTAKLARIN KARARINA

SAYGILI OLACAĞIZ”

Borsaya girme konusunda yönetim olarak girip, girmeye karar veremedik. Ortaklarımızla yaptığımız diyaloglarda 'istemiyoruz girmeyi' filan dediler. Siz değerli ortaklarımıza şimdi soracağız. 'Borsaya girelim mi, girmeyelim mi' diye. En doğru kararı siz vereceksiniz. Bizim ortaklarımızla görüşmelerimizde 'borsaya girmek istemiyoruz' dediler. Sizin alacağınız karara hepimiz saygı duyacağız.”

ORTAKLARDAN RET

Daha sonra yapılan oylamada kongreye katılanların neredeyse tamamı borsaya girilmemesi yönünde oy kullandı. Bu kararla IYAŞ, İMKB defterini kapatmış oldu. Yine genel kurulda yönetim kurulu üyesi sayısının 9'den 7'ye düşürülmesi kararlaştırıldı.

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...