Belediye 1288 meskenin kentsel dönüşüm talebini topyekun karşılamaya hazırlanıyor

10 Şubat 2015 15:13

Gülistan Mahallesiyle başlayan kentsel dönüşüm sürecinde özellikle müstakil ev sahiplerinin kentsel dönüşüm için Belediye Meclisi'ne yaptığı imar tadilatı başvuruları “Bütüncül bakış” yaklaşımı gerekçesi ile reddedildiği ileri sürüldü. Sebep; Hepsini kapsayan yeni bir çalışma.

Gülistan'da kentsel dönüşüme uyum için alınan karar sonrası Isparta geç de olsa kendisini kentsel dönüşüm süreci içerisinde buldu. Gülistan'da özellikle yol kenarında emsali uygun sitelerde 5 katlı yapılaşmayı 12 kata çıkaran karar sonrası şantiye çalışmaları hız kazandı. ORMA evleri, Sağlık evleri, Bayındırlık evleri ve son olarak Gülkent evleri yıkılarak kentsel dönüşüm süreci içerisine alındı. Ancak iç kesimde kalan siteler ve müstakil yapıların kentsel dönüşüm için Isparta Belediye Meclisi'ne yaptığı imar tadilatı başvuruları 'bütüncül bakış' yaklaşım gerekçesi ile sürekli reddedildiği ileri sürülüyor.

1288 HANE VAR

Isparta Belediyesi'nin Gülistan'da diğer sakinlerin de bu fırsattan ve imkândan faydalanması için yeni bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi. Davraz Mahallesi'nde riskli alan ilan süreci öncesi gerekli olan ön anket çalışmasını tamamlayan Belediye, benzer bir çalışmayı Gülistan için de planladı. Belediye, burada yaşayanların tamamına ulaşıp, kentsel dönüşüm konusundaki fikirlerini alacak. Ön anket sonucuna göre, Gülistan'da riskli alan ilanının olabileceği belirtiliyor. Mahallenin riskli alan ilan edilebilmesi için önce mahalle sakinlerinin onayı daha sonra da Bakanlar Kurulu'nun onayı gerekiyor.

 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...