Bugüne kadar 4 isim istifa etti

10 Şubat 2015 15:34

Milletvekili adayı olacak olmak isteyen kamu görevlileri bugün mesai bitimine kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Şu ana kadar Doç. Dr. Suat Kolukırık, Büyükelçi Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı ve Bürokrat Dr. Hasan Özgür Özen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen  istifa etti.

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre milletvekili adayı olmayı düşünen kamu görevlileri ile meslek örgütü başkan ve yöneticilerinin 10 Şubat 2015 yani bugün mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyor. Şu ana kadar 4 isim istifasını sunmuş durumda.

2’Sİ AK PARTİ 1’İ MHP’DEN ADAY OLMAYI PLANLIYOR

İstifa edenlerin içinde daha öncede aday olarak gösterilen Doç. Dr. Suat Kolukırık bulunuyor. SDÜ de görevli Kolukırık, bu dönem için de AK Parti’den aday adayı olacak. Yine AK Parti’den aday adayı olmayı planlayan bir diğer isimse TBMM’de Kur’an Sözlüğü’nü hazırlayan Ispartalı bürokrat Dr. Hasan Özgür Özen. Özen, istifasının ardından bir deklarasyon yayınlayarak milletvekili adayı olmak istediğini bildirmişti. Son olarak yine Isparta’nın yakından tanıdığı bir isim olan Büyükelçi Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı da MHP’den aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Bıçaklı da Kolukırık gibi daha önce aday olarak gösterilmişti. Isparta’da bir süredir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapan Cenk Şölen de istifa edenler arasına katıldı. Şölen’in Korya’dan milletvekili aday adayı olması bekleniyor. Şimdilik bu 4 ismin milletvekili aday adaylığı konusunda adı geçiyor.

İSTİFASI BEKLENENLER

Öte yandan bugün sona erecek olan süreçte istifası beklenen isimler de var. İşte konuşulan o isimler;

-Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Pınar Taner Topsakal; AK Parti’den Isparta Milletvekilli aday adaylığı,

- SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin; AK Parti'den Çorum Milletvekili aday adaylığı,

- SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer; AK Parti'den Konya ya da Isparta Milletvekilliği aday adaylığı,

- Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rezzan Demiralay; AK Parti'den Isparta Milletvekili aday adaylığı,

- İçişleri Bakanlığı Kontrolörü İsmail Özdemir; AK Parti'den Isparta Milletvekilli aday adaylığı,

- Tarım Bakanlığı uzmanı A.Kadir Çeşmebaşı; MHP'den Isparta Milletvekilli aday adaylığı,

-Merkez Valisi Nuri Okutan; MHP’den Isparta Milletvekili aday adaylığı,

- Belediye Sağlık İşleri Müdürü Oğuz Başaran, MHP’den Isparta Milletvekilli aday adaylığı.

Bu haber 1144 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...