Yörükler Bursa Orhaneli’de buluştu

11 Şubat 2015 19:08

Türkiye Yörük Türkmen  Birliği kuruldu. Türkiyenin 7 bölgesinden gelen ve kendini Orhaneli’de olmaktan mutlu hisseden insanlarla dolup taştı.

Isparta Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen  Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Mustafa Yağcı, Veli Tombul  ve Muammer Akgül ilimizi temsil etti.

Yörük Türkmen Ülkemizin geleceğine yön verebilmek ve gelecekte ülke yönetiminde görev almak adına yapılması gerekenler nelerdir diye hasbihal ederek görevlerimizin ve sorumluluklarımızın sınırsız olduğunu gördük. Ey Oğul görev alma vakti geldi düstürü ile hareket etme sorumluluk alma sözlerini verdiler. Yörük ve Türkmenler geçmişte Atalarının miras bıraktığı ve evlatlarımızın emaneti olan vatan topraklarına sahip çıkma kararı aldılar. Oturumu yönetmek için oluşturulan Divan Başkanlığını Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Isparta İlbeyi Mustafa KÜÇÜKYAMAN ın yaptığı YENİDEN DİRİLİŞ  Çalıştayında önemli kararlar alındı.    

Konuşmacıların ortak düşüncesi ise Türkiye Yörük Türkmen Birliğini yasal statüye oturtularak yurdumun her bölgesinde bulunan dernek federasyon ve konfederasyonları tek çatı altında toplayarak, Siyasiler bundan sonra Yörük Türkmen üzerinden kurban kesmemeleri kararına varıldı. Eğer siyasiler kendilerine çeki düzen vererek var olduklarını ve ülke yönetiminde taşın altına ellerini değil bedenlerini koymaya kararlı olduklarını gösterdiler. Tek ses, Tek Nefes, olma kararı alındı. Bu karar doğrultusunda siyasiler kesinlikle şuna bilmeliler ki her Bölgede YÖRÜK TÜRKMEN ile birlikte bu ülke Yönetiminde yer almalılar.

Yörüklerin en büyük özellikleri söz konusu vatan olduğu zaman hiç bir menfeat düşünmeden neler yaptıkları nasıl hareket ettikleri açık ve nettir. Ülkemin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi "Ağalar Beyler Gidip Toroslara Bakınız Eğer orada kara çadır varsa o çadırda duman tütüyor sa şunu çok iyi biliniz ki hiç bir güç ve kuvvet bizi yenemez" Yörük Türkmenler Doğu Anadoluda ve Güneydoğu Anadoluda yaşayan akrabalarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu sevincinde ve üzüntülerinde beraber olması için  çalıştay sonuç bildirgesine yazılması kararı verildi.

Çalıştayın aldığı en önemli karar ise TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMEN BİRLİĞİ nin kurulması kararı alındı. Bu karar Hazurunun oy birliği kararı ile alınması ve tek sesin çıkması salonda ayrı çoşku ve sevinç yaşattı.

 

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...