Irak, Antalya’ya yaptığı 4 seferden birini Isparta’ya kaydırıyor

11 Şubat 2015 19:16

Irak Ticaret Ateşe Yardımcısı Read Kashi Alanı, ITSO’yu ziyaret ederek önemli bir gelişmeyi paylaştı. Alanı, ‘’Irak sizler için önemli bir pazar. Bu anlamda Isparta ile her türlü ticari ve turistik anlamda işbirliğine hazırız’’ dedi.

Irak Büyükelçiliği Ticaret Ateşe Yardımcısı Read Kashi Alanı ve beraberindeki heyet ITSO’ya ziyarette bulundu. Isparta ile karşılıklı işbirliği ve ticaret yapmak istediklerini belirten Ticaret Ateşe Yardımcısı Alanı, “Irak sizler için önemli bir pazar, bu pazarı değerlendirmenizi isteriz’’ dedi. Alanı, Irak’tan Havayollarına ait uçakların Antalya Havalimanına indiğini belirerek, 4 seferin birini Isparta Havalimanına kaydırmak istediklerini kaydetti. Ticari ve turistik anlamda, Isparta ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Alanı, “Zaten Irak ile ticaret yapan Ispartalı firmalar var. Irak’ta Türkler çok kolay yatırım yapabilir. Bürokratik açıdan hiçbir zorluk yaşamazlar“ dedi.

‘’TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’’

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik de Isparta’nın ekonomik ve ticari yapısından bahsetti. Irak ile ticaret yaptıklarını belirten Çelik, ‘’Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak Irak’a ticari bir gezi düzenledik ve meyvelerini alıyoruz. İhracat yapan firmalarımız var. Orada inşaat firmaları kuran şirketlerimiz var. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Ispartamız her açıdan Irak ile ticarete yatkın bir il. Bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum’’ diye konuştu. Ziyaret sonrası Ispartalı işadamları ile Iraklı işadamlarının buluşacağı bir toplantı ayarlandı.

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...