‘’MHP’den absürt önergeler geldiği için reddediyoruz’’

11 Şubat 2015 19:18

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, MHP grubunun önergelerinin sürekli reddedilmesine açıklık getirdi. Bolat, ‘’MHP daha önce İl Özel İdaresi tarafından yatırım programına alınmış olan önergeleri sunuyor. Ya da görev alanımız dışında önergeler veriyor. Biz de kabul etmiyoruz’’ dedi.

İl Genel Meclisi’nde MHP Grubunun önergelerinin neden sürekli reddedildiği açıklığa kavuştu. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, MHP’den gelen önergeleri reddettiklerini kabul ederek, ‘’Bunun bir amacı var. Bu önergeleri incelediğiniz zaman bu önergeler zaten daha önce il özel idaresi tarafından yatırım programına alınmış olan önergeler. Çünkü verdikleri önergelere yetkili organlar hemen müdahale ediyor. Yatırım programına aldık diyorlar. Hem il içerisinde görev yapan daire müdürlerimiz hem de il özel idaresi içinde görev yapan daire amirleri bizimle toplantıya katılıyor. Verilen önergeyle ilgili bizi ilgilendiren hususlar hakkında bilgilendirmeyi alıp ona göre reddediyoruz. Kafamıza göre reddetmiyoruz. Isparta’nın gelişmesi, ilerlemesi, tanıtılması adına bir proje gelse elbet buna onay veririz. Ama böyle bir şey yok. Ya da bizim hizmet alanımızda olmayan DSİ bölgesi içinde olan önergeler geliyor. Barajlarla ilgili, orman müdürlüğü, tarım müdürlüğüyle ilgili önergeler geliyor. Ben zaman zaman yetkimi kullanıp reddedebiliyorum. Bunlar siyasi değil. Çünkü görev, hizmet alanım içinde olmayan bir şeye nasıl karar verebilirim?’’ dedi.

‘’MHP’DEN ABSÜRT ÖNERGELER GELİYOR’’

Öte yandan MHP’den ayrıca absürt öneriler de geldiğini ileri süren Bolat, ‘’Geçen absürt bir önerge geldi. Hükümet belli yaşa gelmiş kişilere bedelli askerlik imkânı tanıdı. MHP grubundan bir arkadaşımız önerge verdi. Zengin aileler parasını yatırıp çocuklarını askere göndermiyor, fakir ailelere bedelli askerlik konusunda yardımcı olalım. Biz bunu reddettik. O zaman biz askeri nereden getireceğiz? Herhalde Yunanistan’dan getirteceğiz. Böyle önergeler geliyor. Bunu meclis gündemine taşıyacağız o zaman Türkiye’de askerlik yapacak kişi bulamayız’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...