“ İl’in tek milletvekilini kimse yok sayamaz”

11 Şubat 2015 19:18

CHP eski il yönetiminin hedefindeki isim olan Milletvekili Ali Haydar Öner, ilk kez konuştu. Öner, ‘’ Isparta’ya koca çınarın dallarını sarmaya, aşı yapmayı sağlayan bir operasyon bu. İnşallah CHP yeniden kendinden beklenen başarıyı gösterecek’’ dedi.

CHP İl Başkanı Metin Çelebi ve yönetiminin görevden alınmasında etkisi olduğu ileri sürülen Milletvekili Ali Haydar Öner, hakkındaki iddialara açıklık getirdi. Görevden alınma konusunda Genel Merkeze rapor verdiğini kabul eden Öner, milletvekili aday adayı olan Vedat Şenol için sert sözler söyledi. Cümlelerine CHP’nin 2007 seçimlerinden günümüze kadar olan sürecini değerlendirerek başlayan Öner, şunları söyledi;

‘’YALAN SÖYLEYİP İNSANLARI ALDATIYOR’’

‘’Isparta’da 2007 seçimleri yapıldı. CHP’nin oyu yüzde 13,34’dü.  2009’da yüzde 9’du, 2011’de yüzde 21,7’ydi, merkezde yüzde 22,86’ydı. 30 Mart seçimlerinde ne oldu? 30 Mart’a bu yönetimle gidilmez dediğim halde Adnan Keskin’i ikna edemedim. Başka nedenler de oldu. Isparta genelinde yüzde 30’dan fazla oy kaybına uğrandı Isparta genelindeki oy oranımız yüzde 21,7 iken yüzde 14,8’e düştük. Merkez ilçede yüzde 40’dan fazla oy kaybettik. Isparta Belediyesi hudutlarında yüzde 50’den fazla oy kaybı oldu. O zaman il başkanı olan zat ne dedi? Yüzde 50’nin altına düşersek istifa ederim dedi. Kaça düştü? Isparta merkez ilçede 2011’de 25 bin 604 aldığımız oy yüzde 22,1 aldığımız oy, 12 bin 164’e düşmüş. Yüzde 10’un kıl payı altında. Hani istifa? İstifa ettim genel merkez kabul etmedi diyor. Tam bir yalan, büyük aldatmaca. Öner gelmedi, gitmedi diyor. Mart’ta tam 13 gün Isparta’da çalışmam var. Miting dediler Halıkent Mahallesi’ne geldim, katıldım. Pazar ziyaretlerine katıldım.

‘’CHP’Yİ ISPARTA’DA BAŞARISIZLIĞA SÜRÜKLEDİ’’

Çakmakçı benim önerdiğim bir adaydı. Çakmakçı’da o dönemin il başkanını sosyolog zannetti. Değil dedik ama inandıramadık. Arka kapıdan çıkmış sosyoloğum diye kandırmaya çalışıyor. Üniversite mezunu olmadığı, sosyolog olmadığı uzun süre başka yerlerde dolaştığı sonra CHP’ye geldiği anlaşılan birisi. CHP’nin 40 yıllık Senirkent İlçe Başkanını görevden aldı. Haklı bir sebep yok. Sonra Senirkent’te kendi ilçesinde belediye başkan adayı çıkarmadı. Sen İl Başkanı olacaksın iktidar partisinin alternatifi ana muhalefet partisinden aday çıkarmayacaksın. Isparta’nın en büyük beldesi Büyükkabaca’da da aday çıkarmadı. Kendisi de Büyükkabacalı. Sen il başkanı olacaksın ilçende ve kasabanda aday göstermeyeceksin. Seni il başkanlığına taşıyan merkez ilçe başkanını önseçimde geride kaldım diye görevden alacaksın. Gelendost bizim anayasaya hayır veren tek ilçemiz. Orayı seçime az kala görevden alacaksın. Bir genel merkez bu başarısızlıkları gördü bir de burada söylemeyeceğim çirkin dedikodular ulaştı. Bunu söylemekten utanıyorum. Kafeler caddesinde bir kavga oldu. Olaya 3 kişi karıştı.  O kavgaya karışanlardan birisi de il başkanı. Kavgada hastaneye taşınanlar arkasından neden şikâyetçi olma diye bağrıldı? Sokağa neden fırlayıp yardıma gelen yok mu dedi? Bu çirkinliğe il başkanı karışır mı? İl başkanıyım bana genel merkez karışamaz. Hadi oradan be. Sen bağımsız guguk kuşu sevenler derneği başkanı mısın? Isparta il ve teşkilatı onun dalları. Dal gövdeye karşı gelir mi?

‘’İL BAŞKANI OLACAK KİŞİ BU KADAR

VAHİM SİYASİ BİR HATAYA DÜŞEMEZ’’

Genel merkez emir vermiş il ve ilçe başkanları aday adayı olmak istiyorsa istifa etsinler yerlerine atama yapılmasın. Bunlar emirleri yok sayıyorlar. Kendisinin sözünde durup gitmesi lazımdı yalan ve kandırmacayla görevine devam etmeye çalıştı. Lüzumsuz Don Kişotluğun lüzumu yok. Ben de önseçim olsun diyorum. 5 milletvekilinden az vekil çıkaran yerlerde önseçim olsun dedik. Metin Çelebi, önce Öner’in görevden alınması gerekirdi dedi. Bir il başkanı milli irada kavramından yoksun olamaz. Bir partinin il başkanı olacaksın 56 bine yakın oy alarak milletvekili seçilen birisi için görevden alınması gerekir diyeceksin. Bir suç işlememişken, yalana, yolsuzluğa bulaşmamışken, nasıl görevden alınacak. İl başkanı olacak kişi bu kadar vahim siyasi bir hataya düşemez. Düşerse il başkanına ehliyeti olmadığını gösterir.  Bugüne kadar bir şey demedim ama yeter. Gerçekler er geç ortaya çıkar. Yalan söyleyenler kendileriyle baş başa kalırlar.

‘’İLİN TEK MİLLETVEKİLİNİ KİMSE YOK SAYAMAZ’’

Türkiye’nin en yüksek performans gösteren 6 vilayetiz. Bu oylar neden kayboluyor. Çalışan başkanları görevden alınırsa, 27 binin altında oy alırsam istifa ederim der ve istifa etmezse herkesi kandıramaz. Ben genel merkeze görevden alınması gerektiğini aksi takdirde 7 Haziran’da başarılı olamayacağını söyledim. Başka verileri de ortaya koydum. Bütün partilerin değerlendirmeleri var. Bunları sundum. Şimdi temiz dürüst çok değerli arkadaşımız il başkanı oldu. İnşallah CHP yeniden kendinden beklenen başarıyı çok ileri düzeyde gösterilecektir. Isparta’ya koca çınarın dallarını sarmaya, aşı yapmayı sağlayan bir operasyondur. İlin tek milletvekilini kimse yok sayamaz. Hafta 7 gün 8 defa benim aleyhimde konuşuluyor. İl başkanı milletvekilini eleştirirse kime yarar? Film bitti Vedat Şenol. Önseçime gireceksin ama boynunun ölçüsünü de alacaksın. Vedat Şenol kendi kendini övüyor. Kendinden başka onu öven de yok.’’

Bu haber 947 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...