187 milyon Avroluk bütçeye 50 proje kabul edildi

12 Şubat 2015 18:34

TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından 12 Ocak’ta başlatılan 13. Proje Çağrı dönemi önceki gün sonra erdi. Yaklaşık 187 milyon Avroluk bir bütçe ile çıkılan çağrıya 50 proje kabul edildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü 13. Proje Çağrı dönemine yoğun ilgi olduğu öğrenildi. Sektörel bazda Süt, Et, Meyve-Sebze ve Balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırımlar ile Arıcılık, Yerel Ürünler, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Süs Bitkileri- Seracılık faaliyetlerinin de içinde olduğu değişik sektörlerden oluşan 13. Çağrı dönemine İl genelinde 50 proje kabul edildi.

50 PROJENİN YATIRIM TUTARI 68 MİLYON TL

TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, kabul edilen projelerin toplam yatırım bütçelerinin yaklaşık 68 milyon 634 bin 347 TL olduğunu açıkladı. 13. Çağrı döneminin kendileri için proje sayısı ve yatırım bütçesi bakımından bugüne kadar ulaşılan en yüksek bütçeli çağrı dönemi olduğunu belirten Gülcü, alınan projelerin en kısa sürede kurum uzmanlarınca değerlendirilerek sözleşmeye bağlanacağını söyledi. 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...