‘’Ufak tefek ayrılmalar bu bağı kurutamaz’’

12 Şubat 2015 18:38

Demokrat Parti İl Başkanı Hasan Yalçınkaya, partide büyük hizmetleri olan ancak MHP’den aday adaylığını açıklayacağı ileri sürülen Hüseyin Dede’yle ilgili ‘’Şahsi menfaatlere boyun eğmeyen arkadaşlarımız partimizin çatısı altında. Ancak Sayın Dede şahsi bir karar almıştır. Arkasında menfaatler yatıp yatmadığını bilemem. Şuanda partimize istifası ulaşmadı. Bu bağı kimse kurutamaz’’ dedi.

Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı görevine kısa süre önce atanan Hasan Yalçınkaya, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tabanı en güçlü partilerden biri olduklarını ve bu seçimlerin geçen seçimlere benzemeyeceğini belirten Yalçınkaya, ‘’Kimse bu seçimlerde DP’yi yok sayamaz. Herkes 3 partiden bahsediyor ancak bizi unutmayın. Seçimin kaderini biz belirleyeceğiz’’ dedi. Öte yandan MHP’den aday adayı olacağı konuşulan Hüseyin dede’yle ilgili de açıklama yapan Yalçınkaya, şunları söyledi;

‘’HİÇBİR İTTİFAK, SÖYLENTİ VE ŞAHSİ MENFAATLERE BOYUN EĞMEDEN SEÇİMLERDE YERİMİZİ ALACAĞIZ’’

Demokrat Parti köklü bir partidir. Sayın Uysal’ın liderliğinde 2015 seçimlerine gireceğiz. Bu seçimlerde biz de varız diyoruz. Sicili temiz olan, millete hizmet etmiş eserleriyle ülkeye katkı sağlamış bir partinin mensubuyuz. İhtilallara maruz kalan parti biziz. Rahmetli Menderes, 12 Mart muhtırası Sayın Demirel’e verildi. Bu seçimlerde Isparta’mız görecek ki, tüm teşkilatlarımızla Türkiye çapında adaylarımızı çıkartıp seçimlere katılacağız. Adaylık konusunda süreç başladı. Partimizden müracaat edenler başımızın tacıdır. Hiçbir ittifak, hiçbir söylenti ve şahsi menfaatlere boyun eğmeden bu köklü çınar Demokrat Parti, seçimlerde yer alacaktır. Sayın Süleyman Demirel 24 saat siyasette uzun süredir der. Genel Merkezimiz farklı bir karar alırsa onu da uygularız.

‘’UFAK TEFEK AYRIŞMALAR OLABİLİR BU BİZİ YIKAMAZ’’

Bağımsız adaylık konusunda partimizin bu tür söylentilerle alakası yoktur. Demokrat Parti sicili bozuk bir parti değildir. Geçmişi temiz bir partiyiz. Türkiye’deki ihtilallar ve darbeler partimizi vurmasaydı hem partimiz hem de ülkemiz çok ileri düzeyde olurdu. Şahsi menfaatlere boyun eğmeyen arkadaşlarımız partimizin çatısı altında. Sayın Dede’nin şahsi kararıdır. Arkasında menfaatler yatıp yatmadığını bilemem. Şuanda partimize istifası ulaşmadı. Partimizin neferlerinde bir sapma yok. Demokrat Parti ulu çınar. Şahsi menfaat ve çıkarlara boyun eğmeyen partililerimiz ısrarla ve inatla bayrağı tepeye dikmek için çabalıyorum. Bu parti nelere göğüs gerdi. Ufak tefek istifalar, ayrılmalar olabilir.

‘’BU SEÇİM DEMOKRAT PARTİ’NİN SEÇİMİ OLACAK’’

Seçimlerde aday sıkıntısı yaşamayız. Eski parlamenterlerimiz ve arkadaşlarımız var. Isparta’da adaysız kalmayız. Şuanda sürpriz adaylarımız yok. Ama siyasette 24 saat uzun zamandır. Bu seçimler öncekiler gibi olmayacak. Genel Merkezimizin disiplini altında gerekli çalışmalarımızı yapacağız.’’

 

Bu haber 848 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...