Başkan Günaydın TRT FM’in konuğu oldu

14 Şubat 2015 10:22

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, TRT FM’de Tayfun Yönlü’nün konuğu oldu. Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen söyleşide Başkan Günaydın, Isparta’ya ilişkin bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile birlikte bundan sonraki yapacağı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir altyapısına öncelik verdiklerini ve bugün itibariyle Isparta’nın özellikle yağmur suyu çalışmalarında sona geldiğini söyledi. Türkiye’de hemen hiçbir belediyenin altyapıya önem vermediğini kaydetti.

Tayfun Yönlü’nün ‘şehir içi ulaşım ve otoparklar’ ile ilgili sorularına da cevap veren Başkan Günaydın, altyapının tamamlanmasıyla birlikte şehirde otopark yapımlarına başladıklarını aktarırken, yine belediyenin yapacağı otoparkların yanı sıra mülk sahiplerinin de yapılarına otopark mecburiyeti getirildiğini ve Meclis’ten alınan kararla her daireye bir otopark uygulamasının başlatıldığını dile getirdi.

Şehirdeki otopark yapımlarının 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacağını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘Bundan sonraki projeleriniz nedir?’ şeklindeki soruya da, “Isparta’yı yaşanabilir şehirlerarasında açık arayla lider yapmaktır” yanıtını verdi. Günaydın, otopark yapımlarının tamamlanmasıyla birlikte caddelerdeki araç parklarına yasak getirileceğini ve şu anda park yeri olarak kullanılan cadde üzerindeki alanlarında bisiklet yolu olarak hayata geçirileceğini söyledi. Şehirde belli caddelerde başlayan bisiklet yolu çalışmalarının şehir genelinde toplam uzunluğunun 94 km’ye ulaşacağını aktaran Günaydın, Ahşap Ağaç Oymacılığı ile ilgili yapılan çalışmalar hususunda bilgiler aktardı.

 

 

Bu haber 692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...