AK Parti’de ilk bayan ve engelli aday adayı Doğutaş

14 Şubat 2015 10:30

İşçi emeklisi engelli Hatice Doğutaş, 7 Haziran’daki seçimler için AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Doğutaş, hem engelli vatandaşların sorunlarını çözmek hem de Isparta’ya hizmet etmek adına başvuruda bulunduğunu bildirdi.

AK Parti’de aday adaylığı süreci başladı. 25. Dönem Milletvekilliği için AK Parti’de ilk kez engelli bir kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. İşçi emeklisi Hative Doğutaş, dün il başkanlığı binasında aday adaylığı başvurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı. Yıllarca devlet ve özel kurumlarda Isparta’ya hizmet ettiğini belirten Doğutaş, “Kendim engelliyim, engellilerin iş yaşamında ve sosyal hayatta yaşadığı sorunları çok iyi biliyorum. Hem engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözümlemek hem de güzel Isparta’mıza hizmet etmek için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundum. Allah nasip ederse özellikle engelli kardeşlerimize ve tüm Isparta halkına hizmet etmeyi kutsal görev kabul ediyorum” dedi.

YENİ TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFİNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUM

Öte yandan Türkiye’de nüfusun yüzde 12,29’u engellilerden oluştuğunu ifade eden Hatice Doğutaş “Bu oranın yüzde 9,70’nii sürekli hastalığı olanlar, yzde 2,58’ini de ortopedi, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelliler oluşturuyor.Bu engellilerin şehrimizde karşılaştığı sorunların çözümüne kavuşturulmasına katkıda bulunacağıma inanıyorum.  Ayrıca yeni Türkiye’nin 2023’e lider bir ülke olarak girmesi konusunda elimden geldiği katkıyı sunmak istiyorum. Tüm Isparta halkının desteklerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...