Cingöz AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptı

14 Şubat 2015 10:42

İlimizin ilk tercüme ofisini kuran ve aynı zamanda Nitelikli Uluslararası Çeviri, Dil ve Çeviri İşletmeleri Federasyonu (TURÇEF) Asbaşkanı olan Müjgan Cingöz AK Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

AK Parti’de kadın milletvekili aday adaylarının sayısı artıyor. Son olarak Müjgan Cingöz AK Parti İl Başkanlığı’na giderek resmen başvuru yaptı. Isparta siyasetinde hem kadınları hem de gençleri temsil etmek için yola çıktığını belirten Cingöz, “Dürüst, çalışkan ve samimi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun izinde önce ilime sonra da Türkiye’ye faydalı bir siyasetçi olmak için bu yola girmiş bulunuyorum” dedi.

MÜJGAN CİNGÖZ KİMDİR?

“25 Şubat 1980 Isparta merkez doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Isparta’da tamamladım. 2003 senesinde Doğu Akdeniz Üniversite’sinden İngilizce öğretmeni olarak mezun olduktan sonra önce memleketimdeki Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak iş hayatına başladım. 2006 yılında kendi iş yerim olan tercümanlık merkezini açtım. 40 ayrı dünya dilinde ve de Isparta-Burdur-Afyon illeri ile ilçeleri dâhilinde çok sayıda personelle her türlü simultane ve konsikütif, yeminli mütercim tercümanlık işlerini yaparak bu günlere kadar geldim. Bu süreçte birde tarımsal danışmanlık şirketi de kurarak alanında uzman bir ekiple Isparta ili merkezi ile köy ve ilçelerinde çiftçilerimize yönelik Kırsal Kalkınma projeleri, tarım sigortaları, yaprak ve toprak tahlilleri, bitki zararlıları ve hastalıkları gibi konularda köy kıraathanelerinde, köy meydanlarında ve tarlalarda çeşitli sunumlar, bilgilendirmeler ve seminerler düzenleyerek kırsal bölgelerdeki tarım ile uğraşan halkımıza her türlü yardımda bulundum. Halen tercümanlık, tarımsal danışmanlık ve projelendirme bazında memleketime hizmet vermeyi sürdürmekteyim.”

 

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...