“Hüseyin Dede’yle aynı çatı altında siyaset yapmayı her zaman arzuluyordum”

14 Şubat 2015 10:43

MHP İl Başkanı Yalçın, partisine katılan  Dede’yle ilgili düşüncelerini aktardı: “Sayın Dede; Siyasete başladığımdan beri bulunduğu yerde yaptığı çalışmalarla örnek aldığım, her zaman gönlümde birlikte siyaset yapmayı arzuladığım bir kişidir.”

“ENGİN, DEDE VE OKUTAN’LA SANKİ UZUN YILLAR SİYASET

YAPIYORMUŞUZ GİBİ ÇALIŞMAMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Her dönem olduğu gibi bu dönem de seçime en hazır siyasi partinin MHP olduğunu belirten İl Başkanı İsa Yalçın, “Memleketin meselelerini bilen, bu meselelerin çözüm yollarını ortaya koyabilen adaylarımızla yine Ispartalı hemşerilerimizin karşısına çıkacağız. Bugüne kadar bize gelip aday adayı olacağını ifade eden Sayın Tuncay Engin, Hüseyin Dede ve Nuri Okutan ile birlikte sanki uzun yıllar siyaset yapmış gibi ortamda siyasetimize devam edeceğiz.  Bizim için önemli olan MHP’nin ve ülke politikalarına ne kadar katkı sağladıklarıdır. Onun dışında uzun süredir hizmet edenler ve birçok sıkıntıya rağmen bizi bırakıp gitmeyenler başımızın tacıdır. Bu mücadelede ‘Ben de varım’ deyip, yeni olmasına rağmen birlikte ülkenin kurtuluş mücadelesini verecek herkese gönül kapımız sonuna kadar açıktır” dedi.

“DEDEY’LE AYNI ÇATI ALTINDA SİYASET

YAPMAYI HER ZAMAN ARZULUYORDUM”

Öte yandan DP saflarından MHP saflarına katılan Hüseyin Dede’ye ilişkin duygularını da aktaran Yalçın, “Ben çok memnunum. Ben siyasete başladığımdan beri bulunduğu yerde yaptığı çalışmalarla örnek aldığım, örnek bir siyasetçi, il başkanı ve parti üyesi olarak Hüseyin Dede dikkatimi çekmiştir. Her zaman da gönlümde birlikte siyaset yapmayı arzuladığım bir kişi ile aynı çatı altında olmaktan da ayrıca gurur duyuyorum. Diğer arkadaşlarımız için de bu aynı şekilde. Kamuoyu ne düşünüyorsa adaylarımızı ne kadar gönlüne basmışsa MHP bu gururla onlara daha fazla kucağını açmış ve gönlüne basmıştır” diye konuştu.

“ISPARTA SİYASETİNDE HÜSEYİN DEDE BİR MARKADIR”

Bugün siyaset yapan herkesin yıllarca Doğru Yol, Demokrat Parti ve Adalet Partisi’ne hizmet etmiş ve gönlünü başka yere çevirmemiş Ispartalıların son nesli olduğunu ileri süren Yalçın, “Bizler Doğru Yolcu ana ve babaların çocuklarıyız. Bu dönemde hiçbir gerekçe ve şart olmaksızın Demokrat Parti’ye ve bu tabana destek veren bugünkü MHP’yi oluşturan kişiler ve atalar beklenti içinde olmadan bunu yapmışlar. Bugün de Demokrat Partililerin sandıkta tercihinin MHP olmasını, onların kurumsal kimliğine karşı yapılmış bir hareket olarak görmemek lazım. Ama parti değiştirmek ve bu süreçle ilgili herkes her şey söyleyebilir. Her iki tarafta da amacını aşan açıklamalar yapılmış olabilir. Bunu anlayışla karşılamak lazım. Isparta siyasetinde Hüseyin Dede bir markadır. Bunun böyle olmadığını düşünenler art niyetlidir. Isparta’ya mal olmuş bir siyasetçiyle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ AKP GİBİ KONGRE VE MİTİNGLERDE

SİYASİ ŞOV YAPAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Diğer taraftan 7 Haziran seçimlerinin galibinin şimdiden belli olduğunu ve inşallah 1. Parti olarak çıkacaklarını ifade eden Yalçın şöyle devam etti; “21 Şubat’taki kongremizde neden böyle konuştuğumuzu ve fikirlerimizin ne olduğunu açıklayacağız. Biz AKP gibi kongre ve mitinglerde siyasi şov yapan bir parti değiliz. Biz kongrelerimizde milletin sorunlarına ne kadar vakıf olduğumuzu herkes görecektir. MHP’nin kongresi bundan önceki kongrelerde olduğu gibi tarihe geçecektir. Tarih inşallah MHP’yi böyle yazmaya devam eder. AKP kongreleri de tarihe geçiyor. Kamu görevlilerinin, bürokratların, her türlü devletin ayaklar altına alındığı bir kongre olarak. Ama gücümüzün son damlasına kadar devlete ve milletimize olan saygımızdan hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...