Vatandaşlar kurallara uydu

29 Ekim 2012 18:57

İlimizde vatandaşlar kurbanlarını genelde belirlenen yerlerde kesti.

Isparta’da kurban kesimleri Belediye Başkanlığı tarafından gösterilen Et Entegre Tesisi, Yedişehitler Kapalı Cuma Pazarı, Halıkent kapalı Pazar yeri, Ufuk Talebe Yurdu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Aşevi’nde kesildi. Vatandaşların umuma açık olan yol, cadde, sokak, kaldırım ve parklarda kurban kesmediği gözlendi.

Kentte geçmiş yıllara göre kurban kesenlerin sayısında da düşüş gözlendi. Büyükbaş hayvan kesiminde de birleştirilmiş model uygulamasına gidildi. 1 büyükbaş hayvana 4-6 ortak girildiği belirtildi.

7 ACEMİ KASAP

Isparta’da kurban kesimi sırasında meydana gelen yaralanmalarda geçen yıllara göre büyük düşüş yaşandı. Daha iki yıl önce 48 kişinin yaralandığı ve halk arasında Acemi Kasap’ olarak bilinen kurban kesicilerin sayısı bu bayramda yok denecek kadar azdı. Kesim sırasında balta, bıçak ve satır darbeleri ile yaralanarak çeşitli hastanelere götürülen acemi kasaplar ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Bayram boyunca Isparta Devlet Hastanesi acil servisine 4 ve Gülkent Devlet Hastanesi acil servisine 3 acemi kasap getirildi.

Hastane yetkilileri yaralanmaların daha çok el ve ayak bölgelerinde olduğunu ancak derin yaralar olmadığı bilgisini verdiler.

 

Bu haber 1355 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...