Türkiye Yörük Türkmen Birliği Orhaneli “Yeniden Diriliş Çalıştayı” Sonuç Bildirgesi’ni açıkladı

16 Şubat 2015 16:19

Yörük Türkmen Birliği; 6-7-8 Şubat 2015  Bursa Orhaneli ilçesinde yapılan Yeniden Diriliş Çalıştayı Sonuç Bildirgesi’ni açıkladı.

Açıklama şu şekilde; “Türkiye genelinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen derneklerimiz, federasyon, konfederasyonlarımız ve Yörük Türkmen kültürüne gönül vermiş tüm katılımcıların oy birliği ile 07.02.2015 tarihinde, saat 18.50’de Bursa İli Orhaneli ilçesinde yapılan “Yeniden Diriliş Çalıştayı’nda “Türkiye Yörük Türkmen Birliği” nin kurulması kararı alınmıştır.

Amacımız,

Türkiye Yörük Türkmen Birliği, ülke bütünlüğünü tesis, dil birliğinin devamı, İdeal birlikteliği sağlamak, Dünya Türklüğü ile kucaklaşarak dünya emperyalizminin mezalimi altındaki Doğu Türkistan, Ortadoğu, Balkan ve Kafkas Türkleri başta olmak üzere Dünya Türklüğüne sahip çıkarak, Türk kimliği ve kültürünün yaşatılmasıdır.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği, İslam coğrafyası ve Türk dünyası ile bütünleşmeyi, kucaklaşmayı kendisine ilke edinmiştir. İslam coğrafyası ve Türk dünyasında yaşanan zulüm, baskı ve hatta katliamlar biz Yörük Türkmen camiasını derinden yaralamaktadır. Bu yapılan zulüm işkence ve katliamların biran önce durdurulması konusunda gerekli girişim ve faaliyetlerin yapılması bizlerin birinci önceliğidir.

İslam coğrafyası ve Türk Dünyasının en önemli kalelerinden biri olan Mısak-i Milli sınırlarımız içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti isminin, bağımsızlığımızın sembolü olan ay-yıldızlı bayrağımızın, üniter devlet yapımızın hiçbir ortamda tartışmaya açılamayacağı ve pazarlık konusu edilemeyeceği, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğinin değiştirilemeyeceğini önemle vurgular, milli değerlerimize sahip çıkmanın asli görevimiz olduğunu belirtiriz.

Ülkemizin doğu, güneydoğu başta olmak üzere, muhtelif bölgelerinde terör odaklarının devleti ve hukuku yok sayan bölücü, ayrıştırıcı ve yıkıcı faaliyetlerinin biran önce durdurulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, doğu ve güney doğuda yapılan bu etnik ayrımcılığın milletimize zarar ve rahatsızlık verdiğinden, bölgede acilen hukukun üstünlüğünün sağlanması gerekmektedir.

Yörük Türkmen camiası olarak, doğu ve güney doğuda yaşayan Türkmen kardeşlerimizle bütünleşmek, bölge halkıyla sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak, ülke bütünlüğüne katkı sağlamak amacıyla en kısa sürede çalışmalara başlanılacaktır.

Yörük Türkmen Birliği Ülkemiz ve milletimiz için her türlü fedarkarlığa katlanmayı, çileyi şerbet olarak içmeyi kendisine ilke edinmiş bir gönül hareketidir. Yapılan “Yeniden Diriliş Çalıştayı’nın ve bu çalıştay da ortaya çıkan sonuçların Türk İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, Kamu oyuna saygıyla duyururuz”.

 

 

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...