‘’Ispartalı esnaf borcuna sadık’’

16 Şubat 2015 16:27

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, 2014 yılında 11.5 milyon lira kredi dağıttıklarını belirterek, Ispartalı esnafın borcuna sadık olması nedeniyle kooperatifin kredi takip oranının sıfır olduğunu bildirdi.

Ispartalı esnaf 2014 yılında Kredi Kefalet Kooperatifi’nden aldığı krediyi zamanında ödemeyi başardı. Bundan dolayı kooperatifin kredi takip oranının sıfır olduğun u açıklayan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, 2014 yılında 11.5 milyon lira kredi dağıttıklarını belirtti. Bu başarıda kooperatif ortaklarının büyük payı olduğunu bildiren Tural, ‘’Kredi takip oranımızın sıfır olması nedeniyle esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Biz bu nedenle kredi sınıflandırılmasında birinci grupta yer alıyoruz” dedi.

‘’ISPARTA’DA 17 MİLYON OLAN PLASMAN 25 MİLYONA YÜKSELECEK’’

Öte yandan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na esnaf kredilerinin açılması yönündeki talimatından ötürü de teşekkür eden Tural, "01.01.2015 tarihinden bugüne kadar kredi veremiyorduk. Kredilerimiz durdurulmuştu. Sayın Başbakanımızın verdiği talimatla krediler yeniden açıldı. Kredi kullanımının açılması yanı sıra Sayın Başbakanımız Halk Bankası kredilerinin devlet tarafından karşılanma miktarını artırdı. Geçen yıl 520 milyon TL olan bu sübvansiyon bedeli 2015 için 600 milyon TL'ye çıkarıldı. Sayın Genel Başkanımız bunun yeterli olmadığını belirterek 150 milyon TL daha artırılmasını istedi. Sayın Başbakanımız bunun da sözünü verdi. Yıl içinde devlet destek oranı 150 milyon TL daha artırılacak. Bu oranın artması kredi plasmanlarımızın da artması anlamına geliyor. 2015 yılında Türkiye'de 17 milyar TL'lik kredi kullandırılması bekleniyor. Bölgemizde 400 milyon TL olan plasman tutarımızın da 600­650 milyon TL'ye yükselmesini bekliyoruz. Isparta'da ise 17 milyon TL olan plasman 25 milyon TL'ye yükselecektir. Esnafımıza hayırlı olsun’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...