“Döner Sermaye Döndürülemiyor”

17 Şubat 2015 18:23

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; 2015 yılının ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemelerin 2015 yılı şubat ayının on beşinde de maşla birlikte ödenmeyerek sağlık personelinin mağdur edildiğini ileri sürdü.

Yıldız’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Yasal mevzuat gereği her ay ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemeler bu ayda maaşla birlikte ödenmedi.

2015 yılının ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemeler 2015 yılı şubat ayının on beşinde de maşla birlikte ödenmeyerek personel yine mağdur edildi.

Anlaşılan bakanlık bunu bir alışkanlık haline getirdi.

Ülkemizin sağlığını planlamayı kendisinin en önemli görevi olarak belirlemesi gereken Sağlık Bakanlığı’nın, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir duruma düşerek çalışanları mağdur etmesi nasıl izah edilecektir.

Türk Sağlık-Sen olarak biz buradan bakanlık yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. İpe un sermeyi bırakın, çekli caklı sözlerden vazgeçin.

Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödeyin. Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin.

Personeli mağdur etmeyin.

Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın.

Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın.

ÇALIŞANLARA YENİ BORÇLAR YÜKLENİYOR

Unutmayın, sağlık çalışanları bütün mali planlamalarını her ayın 15’inde alacak aldıkları mali haklara göre yapmaktadırlar. Bakanlık bu planlamayı bozarak çalışanlara yeni borçlar yüklemektedir.  Ceplerinde toplu sözleşmede ki ihanetle açılan deliği daha da büyütmektedir.

Bakanlık bir an önce bu mağduriyete son vermeli ve sabit ek ödemelerinin hesaplara yatırılmasını sağlamalıdır.

Kamuoyuna Duyurulur”.

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...