‘’Isparta’nın ilk bayan milletvekili olmak istiyorum’’

17 Şubat 2015 18:26

Üniversite ve tüm STK’larla el ele, Isparta için bir şeyler yapabilmek adına siyasete girdiğini belirten Müjgan Cingöz, ‘’Bayanların siyasette daha çok olmasını her zaman istiyorum. Bu sebeple Isparta’nın ilk bayan milletvekili olmak istiyorum’’ dedi.

Tercüman ve ITSO 16. Komite Başkanı Müjgan Cingöz de AK Parti’ye resmi milletvekili aday adaylığı başvurusunu yatı. Daha önce aday adayı olacağını açıklayan Cingöz, dün parti binasına gelerek önce başvuru yaptı ardından da basın karşısına çıktı.

‘’BAYANLARIN SİYASETE GİRMESİNDE FAYDA VAR’’

ITSO, Üniversite ve tüm STK’larla el ele, beraber Isparta için bir şeyler yapabilmek adına siyasete girdiğini belirten Cingöz, ‘’Bu süreçte istikrar ve demokrasiyi tekrardan getiren yeniden Türkiye’yi küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerleten AK Parti’ye üye oldum. Şimdi de AK Parti’den Milletvekili aday adayıyım. Bayanların siyasete girmesinde fayda var. Sayının önemi yok. Kim hayırlı ise o göreve gelsin. Isparta için kim uygun görürse hep birlikte çalışalım. Başka bir arkadaşımız da seçilse her daim arkalarındayım. Allah nasip eder ve partimde uygun görürse Isparta’da bayan ilk milletvekili olmak için de çalışacağım. Bayanların siyasette daha çok olmasını her zaman istiyorum. Bayan erkek ayrımcılığı yapan bir insan değilim. Herkesle birlikte çalışmak istiyorum. Anadolu şehri ve küçük bir il olduğumuzdan dolayı bayanlar siyaset ve ticarete atılmaktan çekiniyorlar. Bu konuda önderlik yaptım. İnşallah beni gören bayanlar daha bunu devam ettirirler’’ dedi.

MÜJGAN CİNGÖZ KİMDİR?

‘’2003 senesinde Doğu Akdeniz Üniversitelinden İngilizce öğretmeni olarak mezun olduktan sonra önce memleketimdeki Süleyman Demirci Üniversitesinde öğretim elemanı olarak iş hayatıma başladım. 2006 yılında kendi iş yerim olan tercümanlık merkezini açtım. 40 ayrı dünya dilinde ve de Isparta-Burdur-Afyon illeri ile ilçeleri dâhilinde çok sayıda personelle her türlü simültane ve konsikütif, yeminli mütercim tercümanlık işlerini yaparak bu günlere kadar geldim. Bu süreçte birde tarımsal danışmanlık şirketi de kurarak alanında uzman bir ekiple il merkezi ile köy ve ilçelerinde çiftçilerimize yönelik Kırsal Kalkınma projeleri, tarım sigortalan, yaprak ve toprak tahlilleri, bitki zararlıları ve hastalıkları gibi konularda köy kıraathanelerinde, köy meydanlarında ve tarlalarda çeşitli sunumlar, bilgilendirmeler ve seminerler düzenleyerek kırsal bölgelerdeki tarım ile uğraşan halkımıza her türlü yardımda bulundum. Halen tercümanlık, tarımsal danışmanlık ve projelendirme bazında memleketime hizmet vermeyi sürdürmekteyim. Bu çalışmalarım esnasında ITSO’nun seçimlerine katılıp 16.Komite (Turizm, Konaklama Yerleri ve Süleyman Demirel Üniversitesi TEKNOKENT’ teki Danışmanlık firmaları) Başkanı seçildim ve bu görevimi halen sürdürmekteyim. Şehrimizde yeni kurulan (MÜSİAD) Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Temsilciliği’nin Isparta Kurucularından ve tek bayan üyesiyim. 17 Bölgesel Demek ve 33 Temsilcilikten oluşan merkezi Ankara’da bulunan “(TURÇEF) Nitelikli Uluslararası Çeviri, Dil ve Çeviri İşletmeleri Federasyonu” Asbaşkanlık görevini sürdürmekteyim.’’

Bu haber 1260 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...