İl Genel Meclisi yurt alanı için Çevre Bakanlığına gidiyor

17 Şubat 2015 18:27

İl Genel Meclisi, Özel İdare’nin Çünür mevkiindeki taşınmazına yurt yapılması için Belediye Meclisi’ne başvurmuş ancak teklif oy çoğunluğuyla reddedilmişti. Karar üzerine olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi şimdi de onay almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat ediyor.

İl Genel Meclisi dün olağanüstü toplanarak Çünür’deki taşınmazlarına yapılacak yurt konusunu görüştü. Bilindiği üzere İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi’nden planda turizm ve ticaret alanı olarak geçen taşınmazının yurt yapılabilmesi için sosyal tesis alanı olarak değiştirilmesini talep etmişti. Ancak Belediye Meclisi gelen teklifi oy çoğunluğuyla reddetmiş ve gerekçe olarak da aynı alanla ilgili daha önceki teklifin kabul edildiğini ancak tek bir çivi dahi çakılmadığını öne sürmüştü. Belediye Meclisi’nin red kararından sonra toplanan İl Genel Meclisi, alan yurt yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edecek. Karar dünkü olağanüstü toplantıda MHP grubunun da desteği ile oy birliği ile alındı.

BELEDİYE MECLİSİNDE MHP GRUBU KARARI REDDETTİ

İL GENEL MECLİSİNDE İSE MHP GRUBU DESTEK VERDİ

MHP’nin aynı konuda Belediye Meclisi’nde farklı İl Genel Meclisi’nde farklı tavır sergilemesi dikkatlerden kaçmadı. İl Genel Meclisi MHP Grubu adına Kerem Araz, neden karara destek verdiklerini açıkladı. Belediye Meclisi’nin resmi anlamda neden reddettiği yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını ifade eden Araz, ‘’Burada siyaset yapmıyoruz. Isparta için gerekli ne varsa onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Valimiz veya valimizin görevlendireceği bir kişi kanun gereği Belediye Meclisi’nin imar planıyla ilgili reddettiği yerin bakanlığa başvurulması için yetki veriliyor. Biz bu yetkiyi 04.12.2014 tarihinde zaten vermişiz. Burada bugün toplanılması bence abesti iştigal. Biz verdiğimiz yetkiyi tekrar veriyoruz. O gün Vali ve valinin görevlendireceği makam dememişiz. Onun için tekrar toplandık. Zaten 3 ay önce bu oybirliği ile geçmiş. 3 ayda değişen bir şey yok. 3 ay önce neden evet verdik? Özel İdarenin bütçe4si yetersiz diyoruz. Özel İdareye bir kazanç elde etmesi için evet demiştik. Biz bu işin takipçisi olacağız. Kat karşılığı veriliyor denildi. Yüzde kaç verilecek? Özel idarenin maksimum gelir elde etmesi için biz bunu MHP grubu olarak santim santim takip edeceğiz’’ dedi.

İŞTE İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU KARARI

Bu arada önce İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen ve daha sonra oylanan karar şu şekilde; ‘’İlimiz Süleyman Demirel Üniversitesi’nde okuyan öğrenci sayısının her geçen artmakta olduğu ve barınma sıkıntısının yaşandığı da göz önünde bulundurularak İl Genel Meclisi’nin 04.12.2014 tarihinde söz konusu alana İl Özel İdaresi tarafından kat karşılığı yüksek öğrenim yurdu yapılması ve yurtla ilgili imar işlemlerinin ve teknik altyapısının sonuçlandırılması amacıyla meclis gündemine getirildi. Ancak buranın yüksek öğrenim yurdu yapılması amacıyla turizm tesis alanı vasfından sosyal tesis alanına dönüştürülmesi konusunda Isparta Belediye Başkanlığı’na talep edildi. Ancak Belediye Meclisi’nin talebi reddettiği anlaşılmıştır.

‘’5000 KİŞİLİK YURT YAPILMASI ZORUNLU HALE GELMİŞTİR’’

70 bin öğrencinin öğrenim gördüğü, yeni açılan bölümler neticesinde binlerce öğrencinin kaydını kaydırdığı SDÜ öğrencilerinin KYK’ya başvurdukları ancak yedekte bekletildiği hususlar da göz önünde bulundurularak 5 bin kişilik öğrenci yurdu yapılması zorunlu hale gelmiştir. Belediye Meclisi’nde reddedilen 100 bin 179,60 m2 alanı emsal 1,0 hmax serbest yapılaşma koşullarına sahip arsanın turizm alanı vasıflı alanın kamu yararı gözetilerek sosyal tesis alanı vasfına dönüştürülmesi, emsal 1,00 hmax serbest koşullarının, emsal 2,00 ve hmax serbest yapılaşma koşullarıyla imar planı tadilatlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından onaylanması hususunda talepte bulunulması ve söz konusu taşınmaz üzerine yapılması planlanan her türlü imar planı değişikliği, imar çapı ve ruhsat işlemleriyle projelendirilmesi hususlarının sonuçlandırılması için İlimiz Valisi Vahdettin Özkan veya görevlendireceği bir kişiye yetki verilmesine karar verilmiştir.’’

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...