CHP’de süreç başladı

19 Şubat 2015 16:41

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, partisinde yapılacak önseçim için aday adaylığı sürecinin 17-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek, “Başvurular direkt genel merkezimize yapılıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 25. Dönem Milletvekilliği için aday adaylığı süreci başladı. 17 Şubat’ta başlayan aday adaylığı başvuruları 24 Şubat’ta sona erecek. CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, aday adaylığı başvurularının direkt olarak genel merkeze yapıldığını belirterek, yapılacak ön seçim hakkında bilgi verdi.

45 İLDE HAKİM HUZURUNDA ÖN SEÇİM OLACAK

İl Başkanı Demirkol “YSK Yargıtay cumhuriyet başsavcılığından listeleri alarak tüm üyelerin katılımıyla 29 Mart günü ön seçim gerçekleştirilecek. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Kurultaydan sonraki en büyük kara organımız parti meclisinde bizimde isteğimiz doğrultusunda Isparta için hâkim gözetiminde ön seçim kararı çıktı. Türkiye için değerlendirme yapmak gerekirse 45 ilde hakim huzurunda ön seçim 10 ilde örgütler denetiminde aday yoklaması 30 seçim bölgesinde de merkez yoklaması çıktı bu 30 ilin 17 tanesi yüzde 10 ‘un altında oy aldığımız iller diğer 13 tanesi de bölgenin duyarlılıkları alınarak Genel Başkanımız ve parti meclisinin kararıyla ön seçim kararı alındı” dedi.

ÖN SEÇİM İSTEMİYORUZ ALGISI OLUŞTURULDU

Öte yandan Isparta’da ön seçimi isteyen yönetim görevden alındı da yeni yönetim ön seçimi istemiyor gibi bir algı oluşturulduğunu ileri süren Demirkol, “Ben göreve geldiğimde yaptığım ilk toplantıda ön seçim olacağını söylemiştim. Bunu bilerek söyledim ve partinin gerekli organlarıyla görüşerek geldim. Bunları biliyordum” şeklinde konuştu.

EL ELE KOL KOLA ÇALIŞACAĞIZ

Diğer taraftan aday adaylığı sürecine değinen Demirkol “17-24 Şubat müracaat tarihleri aday adayları genel merkezimize müracaat edecek. Partimiz ön seçim yapılacak bölgeleri yüksek seçim kuruluna bildirecek ondan sonra inisiyatif yüksek seçim kuruluna geçecek. YSK Yargıtay cumhuriyet başsavcılığından listeleri alacak tüm üyelerin katılımıyla 29 Mart günü ön seçim gerçekleştirilecek ben tüm adaylara başarılar diliyorum. İlk 4’e girecek tüm adaylarımızın yanındayız el ele kol kola çalışırız. Biz ilk defa böyle bir seçim yapıyoruz. Aday adayı sayımız 15’i bulacak gibi şuana kadar 2 kişi müracaat yaptı. Isparta’mıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...