‘’Sayın Günaydın fantezileriyle bu şehri meşgul ediyor’’

19 Şubat 2015 16:46

AKP İl Başkanı Zabun, Başkan Günaydın’a yüklendi. Günaydın’ın fantezilerle bu şehri meşgul etiğini ileri süren Zabun, ‘’Aslında Sayın Günaydın ve ona oy verenlere bir şey demiyorum. Burada bir kusur varsa bize ait. Çünkü Isparta’yı Sayın Günaydın’a mahkûm ettik. Bundan dolayı halktan özür diliyorum’’ dedi.

 Milletvekili aday adaylarının kendini gösterdiği şu sıralar parti İl Başkanları da açıklamalarıyla gündeme damga vuruyor. Son olarak AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, önce Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştirdi ardından da Isparta halkından özür diledi.

‘’HUNHARCA İNSAN ÖLDÜRME SUÇUNDA İDAM UYGULANMALI’’

Açıklamasına başlamadan önce Özgecan cinayetinin ardından tartışılan idam konusuna değinen Zabun bireye işlenen suçlarda, hunharca adam öldürmek gibi ağır suçlar karşısında bir hukukçu olarak idamın mutlaka değerlendirilmesi ve uygulanması gerektiğini belirtti. Zabun, ‘’İnsanlık vicdanının asla onaylamayacağı şiddetlere maruz kalmak hiçbirimizin istemeyeceği bir şeydir’’ dedi.

‘’MUHALEFET ‘ISPARTA HİZMET ALMIYOR’ ALGISI OLUŞTURUYOR’’

Öte yandan  Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştirerek muhalefetin ilimizde bir tarzı olduğunu ve kıskançlık üzerinden siyaset ürettiğini ileri sürdü. Günaydın’ın belediye hizmetlerinin desteklenmesi konusunda kendilerine bugüne kadar herhangi bir talepte bulunmadığını öne süren Zabun, şunları söyledi; ‘’Kıskançlık doğru bir siyaset değil. Türkiye’nin her yerinde hizmet varken Isparta hizmet almıyor algısı oluşturuluyor. Bunu muhalefet oluşturuyor. Isparta eşdeğerindeki tüm şehirlerde AK Parti’nin yatırım maliyeti 700 katrilyon civarında. Bunu nüfusa böldüğünüzde ve şehirlere baktığınızda denge içerisinde. Isparta’daki hizmetlerin rakamsal değeri 5 katrilyon lira.

‘’KAPANAN FABRİKALAR GÖRÜLÜYOR DA HİZMET

SEKTÖRÜNÜN SAĞLADIĞI GİRDİ NEDEN GÖRÜLMÜYOR?’’

AK Parti hükümetlerinin fabrika açma politikası yok. Özel sektörün önünü açıyor, kaynak aktarıyor ve alan, imkân sağlıyor. Isparta’da hizmet sektöründen elde edilen girdi, faydayı da görmek lazım. Isparta’da kaç fabrika kapandı? Bu ticaretin içerisinde olan bir şey. 70 bin öğrenci hiç para harcaması yaklaşık 500 lira para harcar. Bu Isparta’da harcanıyor. Hizmet sektörü kar marjına bakıldığında diğer sektörlere göre çok çok ötesindedir. Bu büyük bir rakam. Bunu neden hiç görmüyoruz? Isparta hizmet sektöründe büyük mesafe kat etti. Üniversiteyi bu noktaya getiren AK Parti iktidarıdır.

‘’BELEDİYE FABRİKA KURMAK YERİNE BU YÖNTEMİ ÖZEL SEKTÖRÜN ÜZERİNDEN YAPMALI’’

Sayın Günaydın dünyanın ve Ortadoğu’nun en büyük fabrikalarını yapıyorum dedi. Ben çıktım bu fabrikalarda ne sattın, kaç lira gelir elde ettin, kaç işçi çalıştırıyorsun açıkla dedim. Trilyonlarca lira aktarıldı ancak getirisi yok. Devlet eliyle bu işler olmuyor. Bana göre belediye özel girişimcinin önüne açmalı ve özel sektörün eliyle bunu yapmalıydı. Doğrusu budur. Belediye şirketi üzerinden gidiyor. Denetleyen yok.

‘’SAYIN GÜNAYDIN FANTEZİLERİYLE BU ŞEHRİ MEŞGUL EDİYOR!’’

Halı Kilim Müzesi’ne milyonlarca turist gelecekti? Kim gidiyor? Görmüyor gelen giden. Ben gitmedim. Ama sürekli geçiyorum oradan. Açık mı kapalı mı onu da bilmiyorum. Mantıklı değil. Pireyi deve yapmak derler bizde buna. Gökkubbe orada duruyor. Ne oldu? Neden gazeteler yazmıyor? Demirleri çürümeye başladı. Otopark meselesi. Aynı paraya otopark yapma alanlarına belki 3 otopark yapılacaktı. Belediyenin önündeki küçük yere yapmanın anlamı var mı? O otopark bittikten sonra trafiğe getireceği yük apayrı bir şey. Sayın Günaydın fantezilerle bu şehri meşgul ediyor. Sayın Günaydın ve ona oy verenlere bir şey demiyorum. Orada bir miktar kendimize dönüp bakıyorum. Demek ki kendimizi iyi anlatamadık, projelerimizi iyi anlatamadık ve Isparta’yı Sayın Günaydın’a mahkûm ettik. Bundan dolayı Isparta’dan özür diliyorum. AK Parti siyasi ailesi olarak da Sayın Günaydın gibi fantezilerinin peşinde koşan ve Isparta’ya ciddi katkı sağlayamayan bütün projelerini yarım bırakan bir yaklaşıma mahkûm ettik. Burada bir kusur varsa bu bize aittir.

‘’VATANDAŞA KENDİMİZİ ANLATMADA EKSİK KALAN

BİR ŞEY VAR BUNU TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

Siyasette hizmet üretebilirsiniz ama vatandaşa dokunmanız, duygusal ilişkiyi kurmanız lazım. Bunları yapamazsanız ürettiğiniz hizmetler dikkate alınmıyor. Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımız o ilişkiyi çok güzel şekilde kuruyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Isparta’mız yüzde 56 oy verdi. Bir tarafta yüzde 56 oy veren bir Isparta bir tarafta yüzde 40’larda oy veren Isparta. Yüzde 15 fark var. İl Başkanı olarak kendimize dönüp bakıyorum. Vatandaşlarımıza kendimizi anlatma noktasında eksik bıraktığımız bir yer var. Bunu tamamlamaya çalışıyoruz.’’

‘’YEREL SEÇİMLERİN KAYBEDİLMESİ GENEL MERKEZİN KABAHATİ DEĞİL’’

Diğer taraftan siyasi süreci de değerlendiren Zabun, şöyle devam etti; ‘’Adayları belirleme yöntemi AK Parti’nin kurulduğu günden beri aynı çizgide gider. Biz önce teşkilatın temayüllerine bakarız. Arkasından genel merkezimiz kamuoyu yoklama, anketlerin sonuçlarını değerlendirir. Bunla da yetinmez il, ilçe başkanlarının kanaatlerini alır. Ardından aday adaylarını genel merkezde mülakata alır ve sonuçta bir karar alır. Yerel seçimlerin kaybedilmesi genel merkezin kabahati değil. Önümüzde milletvekilliği süreci var. 11 Şubat’ta başlayan aday adaylığı 20 Şubat’ta bitecek. Önce aday adaylarımızla birlikte olacağız sonra da teşkilatımızla süreci değerlendireceğiz. Aday adaylarıyla sınırlı olacak görüşü yok. Gerek görülürse farklı aktörlere adaylık götüren bir partiyiz. Bu yol da bize kapalı. Isparta’ya hizmet edebilecek ve teşkilatımızla uyumlu çalışabilecek bir liste arzusundayız. İnşallah iyi bir liste ile vatandaşımızın karşısına çıkarız.’’

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...