Korkmaz; Isparta’da faaliyet gösteren kadın dernekleri ve Ispartalılar adına konuştu

19 Şubat 2015 16:56

TBMM'de Özgecan ASLAN'ın katledilmesi üzerine söz alan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz; Isparta’da faaliyet gösteren kadın dernekleri ve tüm hemşerileri adına konuştu.

Milletvekili Korkmaz, şu ifadelere yer verdi: “Sayın Başkan, bu konuşmamı Isparta’da ki kadının sosyal statüsünü iyileştirmek için faaliyet gösteren kadın derneklerimiz ve tüm Ispartalı hemşehrilerim adına yapmak istiyorum. Sözlerimin başında, şahsım ve tüm hemşehrilerim adına vahşice katledilen Özgecan kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerine ve aziz milletimize de sabırlar diliyorum.

Toplum içine itildiği bunalımlar çukurunda cinnet noktasına gelmiş kadın cinayetleri korkunç boyutlara ulaşmıştır. Birçok sebep ya da mazeret üretilebilir bu vahşet karşısında ama en önemli etkenin, kadını sadece doğurgan bir yaratık ve cinsel obje gibi gören sakil ve mütecaviz zihniyet olduğunu düşünüyorum. Yasal tedbirler gerekebilir elbette ama hatırlatırım ki her türlü ayrımcılığa son verme yasasını çıkardı bu Meclis ancak uygulayan Hükûmet yok çünkü 2002’den 2014’e kadar artan kadın cinayetleri yüzde 1.400’lere ulaşmıştır. Dolayısıyla, herkesin aklını başına alıp düşünmesi lazımdır”.

 

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...