‘’Onlara insan bile demiyorum’’

19 Şubat 2015 17:00

Mersin’de katledilen Özgecan olayını üzüntü ve ibretle izlediklerini kaydeden İl Müftüsü Galip Akın, “Onlara insan bile demiyorum. Bunlara ne idüğü belirsiz mahlûk diyorum. Bütün bunlar insanı yetiştiremediğimizden kaynaklanıyor” dedi.

İl Müftüsü Galip Akın ve Türkiye Diyanet Vakfı Görevlisi Mehmet Yaman dün Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencileri ziyaret etti. Akın, Türkiye Diyanet Vakfı’nın öğrencileri desteklemesi gerektiğini düşüncesiyle harçlık verdi. Öğrencilerin Diyanet Vakfı üzerinde hakkı olduğunu dile getiren Akın, “Sizin hakkınızı size vermeye geldik. Bizlere teşekkür etmenize gerek yok. Biz size bu hakkınız. Ulaştırdığımız için, biz teşekkür ederiz” dedi.

‘’BUNLAR İNSANI YETİŞTİREMEDİĞİMİZDEN KAYNAKLANIYOR’’

Öte yandan Mersin’de geçtiğimiz günlerde yaşanan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesi olayını üzüntü ve ibretle izlediklerini söyleyen Akın, “Biz iyiliği emreden kötülükten men eden bir sınıfın içinde olmalıyız. Mersin’de Özgecan’ın başına gelenleri ibretle izledik. Ondan önce 3 Müslüman’ın bir ateist tarafından öldürüldüğünü ibretle izledik. Kapıcısından bekçisine kadar, şoföründen çaycısına kadar ‘Allah bana ne der?’ anlayışındaki insanları çoğaltabilirsek, yetiştirebilirsek insan yetiştirme noktasında sevgili Peygamberimizin metotlarını uygulayabilirsek onları yetiştirerek, bedevilerin medeni olduğu bir dünyayı buluruz. 21. asır da olsa bedeviyet Mersin’de koktuğu gibi kokar. Onlara insan bile demiyorum. Bunlara ne üdüğü belirsiz mahlûk diyorum. Ama bütün bunlar insanı yetiştiremediğimizden kaynaklanıyor” dedi.

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...