Aliköy’de öğretmen sıkıntısı

29 Ekim 2012 19:04

Merkeze bağlı Aliköy’de birinci sınıfa yeni başlayan öğrencileri okutan öğretmenin ikinci defa tayini çıkarak köyden gitmesi okulda ve köyde sıkıntıya neden oldu.

Aliköy İlköğretim Okulu’nda 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılında bir ilke imza atılıyor. Birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilerin dersine giren öğretmenlerin bir bir tayini çıkıyor. Okulun ilk günü tanıştıkları ve alıştıkları öğretmenlerinin tayini çıkması üzerine göz yaşlarına boğulan öğrenciler bu sefer ikinci öğretmeni tanıdı ve alıştı. Ancak onun da tayininin çıkması nedeniyle öğrenciler öğretmenlerinin tayininin çıkmasından dolayı ağlıyor.

Veliler de bu durumdan son derece sıkıntılı. Şikayetçi olduklarını ifade eden Veliler; “Çocuklarımız her akşam eve geldiklerinde ağlıyor. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi? Atanacak öğretmenleri neden bizim okulumuzda görevlendiriyorlar. Zaten çocuklarımız küçük yaşta okula gidiyor. Alıştıkları sevdikleri öğretmenlerini de kısa bir süre sonra bulamamaları onları etkiliyor. Biz köy yerinde olduğumuz için mi Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerin iki de bir tayinini çıkartıyor?” diyerek sitem ettiler.

Minik öğrenciler ise Isparta Valisi Memduh Oğuz’a seslenerek, “Biz ikide bir öğretmenimizin değişmesini istemiyoruz. Bize yardım et Vali Amca’ diyerek yardım istedi.

 

Bu haber 896 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...