“İyi proje mutlaka desteklenecektir”

20 Şubat 2015 16:26

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yeni çıktığı toplam 17 milyon TL bütçeli 2014 Yılı Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantılarına Isparta’da başladı. Yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda katılımcılar bilgilendirilen toplantının açılış konuşmasında BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Mali Destek Programı’nın bir proje yarışması olduğunu, fikrin çok iyi olması kadar bunun projede nasıl kurgulandığının önemini vurguladı ve “Değerlendirmelerde projenin kalitesine bakılıyor. İyi proje mutlaka desteklenecektir. Biz sizden çok iyi çok kaliteli projeler bekliyoruz” dedi.

Antalya, Isparta ve Burdur’daki sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, doğrudan finansman desteği sağlayacağı 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı hakkında bilgilendirme toplantılarının ilkini Isparta’da gerçekleştirdi. Isparta’daki kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte özel sektör, yerel yönetim ve STK yetkililerinin katıldığı toplantı BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’in açılış konuşmasıyla başladı. BAKA’nın bugüne kadar yaklaşık 70 milyon lira mali destek verdiğini hatırlatan Özen, “Bu desteğin yüzde 50’si Antalya’ya, yüzde 30’u Isparta’ya, yüzde 20’si de Burdur’a verilmiş. Bu desteklemelerden 221 kuruluş yararlanmıştır. Bu rakama karşılık bin 540’a yakın bir istihdam oluşturulmuş. İstihdamın daha fazla olması için çalışmamız gerekiyor. Bu da projelerin kalitesinin yükseltilmesiyle mümkün olabilir” diye konuştu.

‘ÇOK KALİTELİ PROJELER BEKLİYORUZ’

Coğrafi bir sınırlama ya da şehir büyüklüğüne göre bir ayrıcalığın kesinlikle olmadığını vurgulayan Genel Sekreter Özen, sözlerine şöyle devam etti:

“Durumu proje yarışması olarak görüyorum. Fikriniz çok iyi olabilir ama bunu nasıl kurguladığımız öne çıkıyor. Değerlendirmelerde projenin kalitesine bakılıyor. Proje yarışmasında Isparta olarak ikinci sırada yer alıyor. Antalya’nın oranlarda daha yüksek olmasının sebebi büyüklüğünden kaynaklanmıyor. Antalya’dan çok fazla proje gelebilir ama bizim için sayısı değil kalitesi önemlidir. İyi projeler mutlaka değerlendirilecektir. Bu 17 milyonluk mali destek programında büyük payın Antalya’ya gideceği yönünde bir kanıya kapılmanızı istemiyorum. Çünkü iyi proje mutlaka desteklenecektir. Biz sizden çok iyi çok kaliteli projeler bekliyoruz. Tüm proje hazırlayan kuruluşlara başarılar diliyorum.”

Isparta Barida Hotels Toplantı Salonu’ndaki toplantıda katılımcıları, hibe şeklinde gerçekleşecek destekler hakkında BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile uzmanlar bilgilendirdi. BAKA’nın toplam 17 milyon lira bütçeli 2015 Mali Destek Programı’nda yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteği verileceği belirtilen toplantıda, proje başvurularının BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabileceği bildirildi.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 10 NİSAN

Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 10 Nisan 2015, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 17 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar olduğu hatırlatıldı. Bu tarihten sonra Ajansa ulaşan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağına dikkat çekilen toplantıda; hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamaları hakkında bilgiler verildi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı. BAKA, bilgilendirme toplantılarını Burdur ve Antalya’da da gerçekleştirecek.

 

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...