‘’Özgecan sen bizim miladımızsın’’

20 Şubat 2015 16:35

CHP İl Örgütü, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptı. Kadınlardan Sorumlu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Zübeyde Silleli, son olayın artık sabrı taşırdığını vurguladı.

CHP İl Örgütü, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bindiği minibüs şoförü ve beraberindekiler tarafından katledilen Özgecan Aslan için dün eylem yaptı. Parti binası önünde toplanan CHP’liler Mimar Sinan Caddesi üzerinden slogan atarak basın açıklamasının yapılacağı Kaymakkapı Meydanı’na geldiler. Ellerinde ‘Bugün Özgecan yarın hangi can?, Yasta değiliz isyandayız. Kadınlardan elinizi çekin’ şeklinde pankart taşıyan partililer, cinayetlere kurban giden kadınlar için saygı duruşunda bulundular.

BU MÜCADELEMİZDE ÖNCÜSÜN GÜZEL MELEĞİMİZ

Kadınlardan Sorumlu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Zübeyde Silleli, son 10 yılda tırmanan kadına şiddeti kınayıp, protesto ettiklerini belirtti. Özgecan isimli üniversiteli melek kızın katlinin artık sabrı taşırdığını aktaran Silleli şunları söyledi: “Vicdanlarımızı, tüm benliğimizi derinden yaralamış, artık bizlerin tahammülü kalmamıştır. Kadına uzanan eller kırılsın demekle sonuç alınmayacağının bilinci ile bu konu artık köklü bir tedbir ve yasal düzenlemelerin acilen ele alınması yasal düzenlemelerle kadına karşı yapılan fiillerin en şiddetli şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Üniversite öğrencisi melek yüzlü Özgecan’ın vahşice katledilmesini nefretle telin edip, Allah’tan ruhu için dua ederken başta kederli ailesine, bütün Türk Milletine sabır ve metanet diliyoruz. Sevgili Özgecan Aslan artık sen bizim miladımızsın, seni geri getiremeyeceğimizi biliyoruz ama kadına yönelik şiddetin en canlı örneğisin. Bizim bu mücadelemizde öncüsün güzel meleğimiz. Sana hunharca kıyanlara lanet olsun. Artık yeter, yeter diye haykırıyoruz. Artık kadına şiddet ve cinayetler bitsin, sona ersin diyoruz. Ruhun şad olsun. Artık bize emanet ettiğin bu bayrağı en yüksekte dalgalandırmaya söz veriyoruz. Güzel kızımız, meleğiz. Bizler, seni asla unutmayacağız. Bu yaşanan vahşeti doğuran asıl sebeplerin en başında eğitim ve kültürün geldiğine inanarak, olayın aynı zamanda sistemden kaynaklandığı görüşünü paylaşmaktayız. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Yöneticilerinin dahi “kadın erkekle eşit olamaz” sözleri siyasal iktidarın da kadına verilen değeri göstermektedir.”

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...