Başkan Şengöl İzmir Tarım Fuarına Katıldı

22 Şubat 2015 16:34

12 -15 Şubat 2015 arasında İzmir Kültürpark’ta düzenlenen AgroExpo Eurasia-10. İzmir Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Tarım sektörünü bir araya getirdi. Fuarı ziyaret eden Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, çeşitli görüşmelerde bulundu.

Orion Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarım ve hayvancılığın İzmir, Ege Bölgesi ve ülke için vazgeçilmez ana sektör olduğunu söyledi. Türkiye’nin kalkınması için tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çeken Kocaoğlu, “Bu bilinçle çalışıp üretip kalkınmak zorundayız. Ülkemiz kalkınacaksa mutlaka tarım ve hayvancılığın ayağa kalkması gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 yıldır tarıma destek vermektedir. Bugün Bayındır çiçeği ihraç ediyorsa, Tire Süt Kooperatifi marka olmuşsa, İzmir 2014 yılında en çok süt üreten il olmuşsa Büyükşehir Belediyesi’nin katkısının, yol göstericiliğinin, Tarım Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarının, bizim verdiğimiz desteğin de bir nebze katkısı olduğu unutulmamalıdır. Şimdi yeni bağlanan ilçelerle çıtayı yükseltiyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın büyük bir bölümü bitti. Kooperatifler, odalar ve üreticilerimizle yol haritamızı belirledik ve fiiliyata geçiriyoruz.” diye konuştu.

Başkan Şengöl fuarda Ziraat makineleri sanayi ve ticaret Anonim Şirketi (Zimaş) satış yetkilisi Ahmet ÖZ ile birlikte, tarım makineleri konusunda söyleşi yaparken,  Çim biçme makinesi hakkında bilgiler aldı ve Elmacılık sektöründe ilerleyen tarım makineleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Şengöl fuarın Tarım ve hayvancılık sektörüne yol göstereceğini ve bir çok işin tarım makineleri ile kolaylaşacağının altını çizdi.

 

Bu haber 957 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...