Trafik keşmekeşi

29 Ekim 2012 19:08

Arefe günü Hayvan Pazarının yoğun olmasına rağmen hiçbir trafik polisinin görev yapmaması Pazar yolunda büyük kargaşaya neden oldu. Sürücüler, 2 km’lik yolu bir saatte alabildi.

24 Ekim Çarşamba günü Hayvan Pazarı yolunda büyük bir trafik yoğunluğu yaşandı.

GÖREVLİ HİÇBİR POLİS YOKTU  !

Kurbanlık almaya gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunlukla ilgili hiçbir önlem alınmaması karmaşaya neden oldu. Geçen yıllarda gerek Trafik Polisi gerekse Jandarma Trafik ekipleri Hayvan Pazarı yolunda ve özellikle trafiğin tıkandığı Yazısöğüt – Büyükhacılar yol kavşağında gerekli önlemleri alıyorlardı. Ancak, bu önlemlerin bu yıl alınmaması trafik keşmekeşliğine sebep oldu.

2 KM.’LİK YOL 1 SAATTE GEÇİLEBİLDİ

Kurbanlık almak isteyen binlerce vatandaş arefe günü gerek otomobilleriyle gerekse kamyonetleriyle Hayvan Pazarına geldi. Pazara başka araçlarla gelen vatandaşlar da hayvanlarını aldıktan sonra götürmek için üç tekerlekli tutarak yola koyulması ile yolda trafik yoğunluğu hat safhaya ulaştı. Yolda hiçbir trafik polisinin veya başka bir görevlinin olmaması trafik çilesini adeta ikiye katladı. Sadece bir geliş ve bir gidiş genişliğindeki yolun iki tarafına araçların park etmesi yolu iyice daralmasına neden oldu ve hareket halindeki araçlar Hayvan Pazarından Isparta çevre yoluna kadar uzun kuyruklar oluşturdular. Bu nedenle Pazar ile Çevre yolu arasındaki yaklaşık2 km.’lik yol ancak 1 saatte ulaşılabildi.

 

Bu haber 870 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...